Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz falabu88 #51152 üzenetére

    Mint írták regisztrált villanyszerelő kell, de abból is két fajta van aszerint hogy plomba bontással jár-e a szerelés vagy sem. A legbiztosabb ha van pombabontásra engedélye.

    A legfontosabb hogy először be kell adni egy igénybejelentést, amire írnak egy választ és az abban foglaltakat várják el. Ha október 15-e előtt beadtad az igénybejelentést akkor sokat spórolhatsz.
    Az E.ON egyébként ki fog számlázni előzetesen egy becsült fizetendő díjat, azt is előre érdemes elutalni a megadott paraméterek szerint. Pl ebbe belefoglalják hogy ha fázisonként 32A-nél nagyobb az össz bekötés akkor amperenként 4000 huf + áfa a rendszerfejlesztési díj.
    Ezt sokan elfelejtik és az igénybejelentőn 1 oszlopba írják bele mind a kettő db egyfázisú bekötés értékét, pedig ha két külön fázisra írod akkor már nem összegzik. (Persze jó az ha elmegy a társasházban az egyik fázis amin a lakásunk nappali bekötése van, akkor minek legyen áram alatt a klíma, de egyébként ennek nincs haszna.)
    Egyéb hasonló kis összegeket is hozzáaggathatnak.

    Nem az a lényeg hogy valakinek van-e "H" tarifájra, hanem hogy mikor csináltatta. Szeptember 1-től új rendszer van, október 15-től élesedett véglegesen.
    Pl.: az október 15 után elindított eljárások esetében a korábbi bruttó 40k hufos kombinált (1 fázis nappali+1 fázis "H" tarifa) dobozt már nem fogadják el, az új dobozcsomag önmagában az egyik márka 125k bruttó ha nincsenek kedvezmények. És ez csak a falra szerelhető változat, családi háznál még extra dolgok vannak.

    Nagyon helyzetfűggő, nagyon nem mind1 hogy társasházi lakás, vagy családi ház, hogy a betáplálási oldalon milyen vezetékezés van, milyen a mérőhelynél lévő fogadó kialakítás.

    Egyébként elméletileg ha minden előzetesen tökéletesen szabványosra lett megcsinálva, van ahol engedik hogy csak a "H" tarfia kapjon külön új dobozt és akkor csak annak kell kifizetni a bruttó kb 80k árát.
    Ezen felül még ugye feltétel hogy elmenő oldalon külön védőcsőben fusson a vezetékezés külön elosztóba.

    Az eon nem fogja lekapcsolni 1 napra az áramot, 2 külön mérőóra van. Annyi hogy a klímát fixen kell bekötni, tehát amikor megcsinálják elvileg onnantól kezdve amíg nincs bekötve az óra addig nem nagyon tudod járatni a klímát. Aztán persze ezzel szoktak trükközni, mint a kollégánál is.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák