Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    válasz falabu88 #51643 üzenetére

    Sajnos nincs Perfera gépem, de van egy kb. 6 éves Gree gépem, egy 8 éves Fuji 14LMCA is a szülői házon. Plusz beszereztem néhány gépet miután elköltöztem. Összefoglalom Neked telepítési sorrendben ha döntés előtt állsz, de éppen csak érintve. Pontos típust is megadok, hogy tudjál keresni a fórumban/neten/akárhol. Szóval:

    1. FTXF35A2V1B/RXF35A2V1B ( Sensira ): csendes kültéri lábazaton, gyakori leolvasztás, de -5-ben is befújt 60 fok ( mint bármelyik más klímánál ). Teszi a dolgát a kissé bumfurdi beltérivel.Csapágy stabil, de több év után hőálló zsír és kész.

    2. FCAG35AVEB/RXM35N2V1B9 ( Mennyezeti ): mennyezeti ( Lidl-ben vannak ). 4 irányú fújás, komfortosabb légáram, padlószint melegebb, temperálás funkció stb. Ipari gép, de pl. központi folyosóra tökéletes ( Nálam simán viszi a 80m2-ert tetőtérben ).80 cm x 80 cm, tettem régebben képet fel róla. Kedvelem a fickót :)

    3. FTXP35L5V1B/RXP35L5V1B ( Comfora ): jó helyre kell a kültérit telepíteni, mert bizonyos frekin moroghat, de az új modell már nem rezeg. 2-3 éve folyamatosan fűtötte a melléképületet + 20% fűtés teljesítmény a Sensira géphez képest. Az új modell már tudja a függőleges automata légterelést is, vannak benne extra szűrők ( amiknek én nem tulajdonítok jelentőséget ).

    4. FTXA35A2V1BT/RXA35A2V1B ( Stylish feketeakác ): a beltéri exkluzív megjelenése és fenyőfa módban szinte hangtalan üzemmódja már-már tökéletes kategória, de ez is olvaszt néha. Kültéri egység szinte rezonancia mentes és a keltett légörvény is minimális. Legcsendesebb kültérije ennek van. Egy optimális elhelyezése részemről: [link]

    5. FTXA35BT/RXA35 ( Stylish feketeakác ): ua. mint 4. csak ránc felvarrt.

    6. FVXM35A/RXTP35N8 ( Parapet gép, Fűtésre optimalizált Comfora kültérivel )
    Idézem magam régebbről ha nem gond:
    Idézet 1: „Nálam is felkerült a fűtésre optimalizált FVXM35A/RXTP35N8. Beltéri eszméletlen halk és komfortos a lenti és fenti fújással. A kültérit gumibakra tettem, de semmi jelentősége. A kompresszor szinte nulla, ismétlem nulla mértékben rázza a burkolatot, nincs rezonancia. Egyszerűen nem hittem el, hogy milyen finoman jár ez a gép. Kis dundi a 3 soros hőcserélő miatt. A hőfok mellett az online alkalmazásban még pára értéket is ír. Ez a parapet a klímázás csúcsa szerintem.”

    Idézet 2: "FTXTM40M - Érdekesség róla, hogy nincs alul a szokásos lemez borítás. Ezt jelenti a szabadon függő hőcserélő. Tehát a csurgalék ömlik lefelé ahová éri. Ezt egy barkácsolt lemezzel lehet megoldani, vagy olyan telepítési helyet kell választani, hogy ez ne legyen gond. Az ipari, 3 soros hőcserélő sem piskóta a kültériben. Egy hasonló adattal rendelkező gép ( papíron! ) hogyan is tudná ezt sima hőcserélővel :F Sehogy...
    Outside temp. -7 °C -10 °C -15° C -20 °C -25 °C
    Heating power 5,5 kW 5,3 kW 5,0 kW 4,5 kW 4,0 kW

    Ja és van halk kültéri mód is, amikor hiába esik vissza a teljesítmény, még akkor is van elég teljesítmény alapjáraton!
    Hallottam 8 lakásos társas házról, ahol 8 db ilyennel oldották meg a fűtést. Biztosra mentek"

    + hozzátenném, hogy leállás nélkül olvaszt le. Én még nem kaptam el soha beltéri leállás szünetet, de kint természetesen folyik a víz rendesen. Prospektus! És a számadatokkal vigyázni!

Új hozzászólás Aktív témák