Új hozzászólás Aktív témák

  • waveson

    tag

    válasz Scarabe #52321 üzenetére

    Szia. Alapvetően fűtésre az C&H Arctic nagyon jó lehet, mert mint azt kitárgyaltuk vala itt, olyan mint egy Comfort X azzal a különbséggel, hogy nem hangos! :D
    De stabilan masszívan könnyedén tud fűteni. Van 1 ilyenem, bátran ajánlom, gyerekeknek hálószobájában van, Quet fan üzemmódban is nyomja rendesen a levegőt, elég halkan, és nem valami jó a modulációja, tehát 20nm-t ki/be kapcsolgatással fűti még -5 foknál is, de ennek nem látom a hátrányát. Többségében teljesen hangtalan a szoba ugyanis.
    Ha kint mondjuk 10 fok van, bekapcsol, megy 5 percet egész halkan (mint egy Sensira 1-es fokozaton kb, az az Arcticnál a Quiet), majd fél-1 óráig semmi. Egy kétszer elaludtam már a gyerekeknél, és észre sem vettem hogy lenne klíma. Szóval nem olyan rossz dolog ez.
    A másik amit írtál az az SCOP, Japánnál én úgy gondolom el lehet hinni ha azt mondják egy Comforára hogy 4.7-es SCOP-je van, kínainál a 4-es is kérdéses. De az a 20% különbség nem olyan ordas nagy ám, az egyiknél 10.000Ft-tal fűtesz egy hónapban a másikkal 12.000, és kerül 200.000-el többe. Érted... Itt aztán lehet számolgatni a megtérülést/zöldséget! :D
    Van két Daikin is nálam, egy Sensira (FTXF35C) és egy Comfora (35M-végű). Mindkettő remek gép szintén. Halkak, hatékonyak, megbízhatóak.
    De ha nem akarsz sokat költeni, egy Arcticcal én szerintem nem járhatsz rosszul. Van még sok más alternatíva természetesen, én ezek mellett tettem le a voksom.
    Lesz még 1 klímám, nehéz eldönteni hogy Sensira vagy Arctic. Az első halk, megbízható, ismert nagyon, keveset fogyaszt, az utóbbi sűrűn síri csendben van, többet eszik picit, és a megbízhatósága kérdésesebb (jóval kevesebb adat van róla, ezért).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák