Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    válasz kabar #16678 üzenetére

    Mivel rávilágítottál néhány dologra, amivel kezdetben nem számoltam, így új tervet eszeltem ki. Amennyiben minden része működik, megkaptam a zöld lámpát, rendelhetem hozzá az eszközöket, és mivel jó munkás volt az év vége, így ez most még belefér anyagilag.

    A koncepció:
    2db Synology 215J-t veszünk 1-1 HDD-vel, egyik szülőkhöz, a másik hozzánk kerül. Mivel mindkét helyen digi előfizetés van, szerintem nem jelenthet problémát a 2 NAS közötti szinkronizáció.
    A koncepció: Mindkét helyszínen létrehozunk 1-1 meghajtót, amin a fontos, pótolhatatlan adatokat tároljuk, és a szülők fontos adatainak, illetve a mi fontos adatainknak is lesz 1-1 másolata az ellen oldali NAS-on, ezeket szeretném szinkronizáltatni. (tehát NAS-onként 2-2 meghajtó, ami az extra fontos adatokat tárolja, bármelyik bedöglik, akkor a másikon minden megvan, tehát nem csak HDD redundancia, hanem betörés/lopás/tűz/rövidzár/vírus elleni védelem is lenne)
    Ezen kívül mindkét NAS-on lesz 1-1 további meghajtó, ami nem kerül szinkronizálásra, itt csak olyan adatok lesznek, amik pótolhatóak.
    DynDNS mindkét helyen van, tehát a dinamikus ip cím probléma ezzel kiküszöbölve.
    Ami viszont nagyon érdekelne, az a szinkronizálás folyamata, miszerint teljesíti-e ezeket a feltételeket:
    -titkosított adatkommunikációs csatornán zajlik?
    -hash alapú vizsgálat, csak azokat a fájlokat szinkronizálja, ahol eltérést észlel?
    -a szinkronizációs folyamat időzíthető, automatizálható (pl hajnali 3-kor induljon) ?
    A szinkronizációs problémák kiküszöbölésének érdekében választanánk ugyanazt a típust mindkét helyszínre. Ha ebből mind teljesül, akkor már rendelem is az eszközöket. Mivel nem olcsó mulatság, szeretnék biztosra menni, rosszul érintene, ha utólag derülne ki, hogy valami nem úgy működik, ahogy elterveztem.

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák