Új hozzászólás Aktív témák

  • karesz501

    senior tag

    Sziasztok

    Egy NAS vásárlásán töröm a fejemet és beleolvasgatva a topikba (majd az elejétől végigolvasva az összefoglalót), nekem bőven elég lenne szerintem az ajánlott NAS326. Eddig minden OK.

    DE. A kérdésem az, hogy amennyiben nem akarok vacakolni RAID-el (létfontosságú adatot nem csak a NAS-on tárolnék, zömében filmek letöltésére és tárolására használnám), szerintetek nem lenne érdemesebb egy 1 fiókost, mondjuk Synology ds115j -t venni? Egy árban vannak.... Vagy használjam a NAS326 -ot 1 HDD-vel?
    Igazából az a bajom, hogy soha nem használtam még, nem is tudom, hogy a kezelőfelület kapcsán mire is számíthatnék majd.

    Annyi kérdésem lenne még (amatőr nagyon és szerintem tudom a választ, de nem értek a hálózatokhoz...), hogy a médialejátszót direktbe kell kötnöm majd a NAS -al (mint egy háttértár), vagy a belső hálózaton látják majd egymást? Egy gigabites switch -en csücsül majd mindkettő...

    Ha van valami véleményetek vagy tanácsotok, szívesen veszem, ha beszúrtok régebbi posztot, visszaolvasom a hivatkozásokat is szívesen.

    Köszi ;)

    szerk.: és a legfontosabbat majdnem ki is hagytam.... milyen HDD-t tegyek bele? WD blue/purple? Vagy Seagate NAS? Hmmmm.......... :F

    [ Szerkesztve ]

    Life is no picnic!

Új hozzászólás Aktív témák