Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Celithrandi #32623 üzenetére

    Nekem is sokkal kényelmesebb NAS-sal torrentezni, pedig nekem szinte mindig megy az asztali gépem. Eleve a NAS az adatközpont, minden adatom azon van, a filmek meg a könyvek mitől lenne kivétel? A gépeimben nincsenek is merevlemezek, csak SSD-k a rendszernek, azokra meg olyan sok film nem fér rá.

    A NAS-t minden eszköz eléri a háztartásban, akkor is, ha épp nem vagyok otthon. Ergo a NAS-ra letöltött filmekhez bárhonnan és bármikor hozzáférek. Hozzáférnek a gyerekek a tabokkal, hozzáfér a tévém, sőt hozzáfér az a tévé is, ami az apáméknál van.

    Abszolút nem kell menedzselnem a rendszert. Csak bedobom a letöltött torrent fájlt a NAS által figyelt mappába, akár telefonról, laptopról vagy asztali gépről, és pár perc múlva leülök a tévé elé és nézhetem a filmet. Nem kell foglalkoznom a visszaosztással, mert be van állítva, hogy 2 hónapig visszaossza a dolgokat. Nem kell foglalkoznom azzal sem, hogy a torrent lerohasztja az internet elérést a lakásban, mert lehet szabályozni, hogy mennyi legyen a le- és feltöltési sebesség.

    De ugyanúgy egyetlen mozdulattal tudok letölteni anyósom NAS-ára is egy filmet, amit kért tőlem e-mailen, és csak annyit kell visszaírnom neki, hogy lent van, nézheti. Hogy tudnám ezt megoldani anyósom asztali gépén innen? Persze, megoldható lenne teamviewerrel, meg egyéb módokon, de ez sokkal egyszerűbb.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák