Új hozzászólás Aktív témák

  • füles_

    őstag

    válasz kolopele #81977 üzenetére

    Azért azt a forrasztást messze nem nevezném csúcsminőségnek amit rátákoltak a 9000-es szériára. A 9900K egy komoly AiO-val 84 fokon üzemel, ha nincs lekorlátozva 95W-ra (ekkor többet fogyaszt, mint egy 2950X).

    Egy 1060-1070 - es kártyát még sokáig ki fog szolgálni FHD - n.
    Attól függ, hogy miben. A BF1 vagy a BF5 egy 5 GHz-re húzott 8600K-t is megfektet egy középkategóriás kártya mellett, nem hogy azt a 3 éves 6700-at. Egy 6 mag 12 szálas processzor sokkal jobban fog szerepelni ilyen CPU intenzív körülmények között, mint egy 4 mag 8 szálas.

    Tesztekben pedig az látható főleg hogy egy 8400 a 2600x - et is megveri a legtöbb játékban, de még a 2700x - et is.
    Lehet, hogy több fps-ed lenne az Intellel, de ha két gépet egymás mellé raknánk úgy hogy nem tudnánk miben mi van és fps számlaló sem lenne, meg tudnád mondani, hogy melyik gépben milyen proci van? Én nem.
    De ha BF1 / BF5 vagy hasonló CPU multi-thread intenzív játék futna akkor meg tudnám mondani a folyamatosság alapján. Ez a különbség.

    A Ryzenek elsősorban munkára vannak kitalálva nem pedig játékra.
    Ez nem igaz. Ezt csak azért gondolod így, mert 10 évig stagnált a processzorpiac, nem volt érdemi magszám növelés a mainstream kategóriában.

    Persze látom a lapodon a procidat, megértem hogy véded, de haver pont egy ilyet adott el amikor játszhatatlan volt vele az AC Odyssey mert folyton 100% - on állt egy 1060 - as kártyával.
    Ez nem az AMD vagy a processzor hibája, ez a haverod hibája, hogy nem mérte fel, hogy milyen processzort igényel a játék. Biztos lehetsz benne, hogy egy i3 8100-zal is ugyanolyan játszhatatlan lett volna.

    Én nem védem se a processzoromat, se az alaplapomat, se bármelyik gyártót / tervezőt. Már többször említettem itt PH-n, hogy a 2200G az én tapasztalataim szerint nem szolgálja ki minden esetben teljes mértékben az RX 570-et, és ez nem a processzor hibája.
    Csak arra kérlek, hogy ne legyünk már elkötelezettek annyira x gyártó felé, hogy a minden tekintetben jobb y processzor helyett elővesszük x gyártó 3 éves technológiáját, mert játékban 5%-kal erősebb. Te is tudod, hogy ennek semmi értelme. Én elhiszem, hogy manapság még jó az a processzor, de ne arra törekedjünk, hogy jó legyen, hanem arra, hogy minél jobb. Ha az AMD-nek lenne most i7 6700-asa, az Intelnek meg Ryzen-e kétlem, hogy az AMD-t ajánlanád.
    Egy vásárló (pénztárcája) legnagyobb ellensége szvsz a fanatizmus és a józan ész hiánya. Még nyáron raktam össze gépet egy elkötelezett Intel / NV / Asus / NZXT hívő havernak 3000€-ból, amibe csak egy GTX 1060 és egy 8700K fért bele (ő állította össze az alkatrészeket én csak összeszereltem). Mondtam neki, hogy ugyanezt a teljesítményt ki tudom neki hozni sokkal olcsóbban, csak körül kell nézni picit. Azt mondta semmi esetre sem, őt más nem érdekli...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák