Új hozzászólás Aktív témák

  • AVhelper

    senior tag

    válasz 1501N #15332 üzenetére

    Szabvány szerint a HDMI kábeleket az adatátviteli sebesség szempontjából két kategóriába sorolják, STANDARD vagy HIGH SPEED. Sajnos vannak kábelgyártók és forgalmazók, melyek nem használják ezeket az előírásos megjelöléseket, és feltehetően be sem vizsgálják termékeiket ebből a szempontból. Ez a rövidebb 3 m alatti HDMI kábeleknél nem gond, de a hosszabbaknál problémát jelenthet. Válassz olyan HDMI kábelt, amin szerepel a fenti megjelölés.

    A STANDARD (vagy "category 1") HDMI kábelek 75 MHz sávszélességűek, azaz akár 2,25 Gigabit/sec adatátvitelre, vagyis 720p/1080i jelátvitelre garantáltak.

    A HIGH SPEED (vagy "category 2") HDMI kábeleknek a 340 MHz sávszélességre vagyis 10,2 Gigabit/sec adatátvitelre kell képesnek lenniük, amin át 1080p jelek továbbíthatóak nagy színfelbontással, emelt képfrissítéssel de akár 4K vagy WQXGA felbontással is.(A HDMI 2.0 szabvány 600 MHz-et és 10,2 Gigabit/sec maximális TDMS adatátviteli sebességet ír elő, és a jövőben a HIGH SPEED HDMI kábelnek ezt is át kell vinnie.)

    Egy ideig sokan vitatták, hogy lehet-e 10 m-es HIGH SPEED HDMI kábelt készíteni, de ma már sokan kínálnak ilyet.

    A Ti kábeletek feltehetően a teljesítés határán működik, vagyis apróságokon - esetetekben a vetítő HDMI bemeneti elektronikájának működésén is - múlik, hogy létre jön-e az adatátviteli kapcsolat a jelforrás és a fogadó készülék között. Egy 5 méteres kábel biztos, hogy nem elég? Ha nem akkor egy garantált márkájú 10 méteres kábel, mint a Hama 39668 HIGH SPEED HDMI remélhetőleg jó lesz

Új hozzászólás Aktív témák