Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz AVhelper #16227 üzenetére

    Arra szerettem volna rávilágítani, hogy amit a nappali fény mellett szabad szemmel fehérnek titulálsz, annak szvsz a sötétben, vetítésnél a világon semmi jelentősége nincs. Három film után öregszik annyit a lámpa, hogy elmászott annyit a (tökéletes?) kalibrálás. Azt pedig a legelvetemültebb hájendes sem teszi meg, hogy pár film után újrakalibrálja.
    (Feltételezem, találkoztál már megsárgult vászonnal, ami kb. a színezett fallal egyenértékű..)

    Az, hogy nem pont gain 1, írtam is, de számít? Legyen 0.95+, ilyesmit tud egy átlag festék. Egy nem irányított vászonnál is valahol e körül lesz, hisz 1 értéket semmi nem tud, fizikai képtelenség. Ez lényegtelen veszteség, pár százalék, a lámpa veszít ennyit a fényéből mondjuk 50 óra után. Ha friss, még hamarabb.

    Viszont a diszperzit (vagy mész) szép, matt felületet ad, ezt egy vászon csak jó esetben teljesíti. Tehát ezen általad meghatározott irányon haladva is a fal nyer.

    A konkrét kérdésedre annyi, hogy szerintem kisméretű, teddy lakkhengerrel lehet talán a legjobbat. Szürkénél a boltban kevert nem csíkoz, az otthon kevertet (nincs titkos csodamárka és különleges évjárat) pedig nagyon kis mennyiségben, három rétegből kéne megoldani, mire eléri a teljes fedettséget. Vetítés szempontjából még az se baj, ha oldalfényben esetleg csíkos lesz, szemből a világon semmi nem látszik belőle, ha a világosság egyenletes.
    Fehérnél meg nincs semmi trükk, akár a félig beszáradt, 150 forintos ecsettel is fel lehet kenni.

    C4, biztos vagyok benne, hogy a csoda vászonfesték sorozat egy jól kenhető szürke és egy adag marketing, semmi más. :) Néhány éve divat volt itt a szürke festéke, akkor is hiába mondtam, hogy a boltban kikevert szürke épp olyan jó ötöd vagy tized annyi pénzért. (Egyedül az otthon színezettel kell trükkösen festeni, hogy ne legyen csíkos, ami nagyjából 50 Ft / vászon költségű befektetés.)

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák