Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    válasz AVhelper #30317 üzenetére

    Sziasztok! Lassan másfél éve vagyok projektor-felhasználó. Egy "bevezető" modellt választottam, és úgy tűnik, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, de felszínre kerültek apróbb problémák, ami miatt lehet hogy modellt váltanánk. Sajnos azokra a paraméterekre, amik számomra fontosak nem tudok keresni, ezért gondoltam megkérdezem a modellekben jártasabbakat, hogy van-e olyan projektor, ami nekem való, és ha igen, melyik az?

    - a 2m széles kép nem fog változni, bár a nézési távolság elbírna többet, de ez fér el a nappaliban
    - ahhoz, hogy ne verjem be a fejem, meg ne vetítsen az arcomba jó lenne, ha a projektor a kép széle fölül tudna vetíteni legalább 50cm-rel
    - az sem lenne hátrány, ha hátra lehetne vinni a projektort a hátsó falig, ami 3.8 - 4m-es vetítési távolságot jelent (lencsétől vászonig)

    És bár lehet hogy kicsit extrém kérés, de meg vagyunk elégedve az LG PA72G LED-es projektor eco módjának a fényerejével is, ezért legyen gyenge fényű. Gondolom a fenti paraméterekkel LED-es projektor biztos nem lesz. Van olyan izzós projektor, aminek van szupe-eco üzemmódja, ami ilyen gyenge fényű? Esetleg olyan csere-izzó, ami kevesebbet fogyaszt, kevesebbet világít? Szeretnénk, ha nem lenne hangos. Vagy van olyan festék, ami ilyen sötétre "húzza le" egy lámpás projektor fényét?

    Felbontásban a 720p is elég, a 3D-t lehet hogy kihasználnánk, de RPi-ről megy a projektor, úgyhogy csak az a 3D működik, amit a projektor csinál (a side-by-side dolog).

Új hozzászólás Aktív témák