Új hozzászólás Aktív témák

  • péjé

    őstag

    válasz mcmike #39701 üzenetére

    Én így kalkuláltam de azért számolj te is...:-)
    Ha a plafonra fogatod fel akkor számolva a tokkal, a vászon teljes méretével (kifutó +tok magassága) akkor 1445+112mm(tok)=1557mm jön ki nekem a plafontól a vászon legaljáig.....[link]
    260cm belmagasságnál a vászon legalja 100,4cm-re lesz teljesen kihúzva. A vetített kép alja az alsó keret + a vászon alsó része kb.105cm....ez kb jó is, ha 250cm a belmag. akkor meg pont jó.
    A kép felső része ekkor 112mm+300mm=412mm-re lesz a plafontól (a felfogatás kicsit még lefele is viszi), a vetítő lencséjének a középpontja a 4" offsetet beleszámolva 512mm-re kell h legyen a plafontól.
    kalkulátor

    Azt javaslom h elsőre a vászon kerüljön fel utána válassz konzolt. A projit tedd minél hátrébb, ne kelljen teljesen kitekert zoommal használni. 265cm lencse-vászon távolság alatt nem fogja a 92" képet vetíteni ezt vedd figyelembe. Lehet nem is kellene konzol, egy polc a hátsó falra jobb lehet. A projidban nincs lens shift így pontosan kell belőni a helyét, mielőtt furkálsz próbáld ki, a trapéz korrekciót kerüld. A polc inkább legyen kicsit lejjebb, így a gép alá még tudsz vmit tenni ha pár cm hibádzik, a konzol legyen állítható ha mégis az mellett döntesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák