Új hozzászólás Aktív témák

  • péjé

    őstag

    válasz Dani82 #40010 üzenetére

    szia,
    első körben tervezd meg a mozis szobát. Vászon (méret, fix, motoros, kézi), projektor elhelyezési lehetőségei (plafon, hátsó falon polc).
    Ha van tv is akkor célszerű a tv elé leengedhető vásznat venni. 16:9-es fullhd vetítésnél a vászon szélessége*1,5-1,6 adja az ideálisnak nevezhető nézési távolságot. 3m távolságból a kb. 2m széles vászon mondható ideálisnak. Ezen persze el lehet rugózni, van aki nagyobbat/kisebbet használ. 3D-nél, 4K-nál ez jóval kisebb, tehát 3D filmett közelebbről kellene nézni, 4K vetítőnél újra kell gondololni a mozis szobát szintén.

    Ebben az árban belépő kat gépeket lehet nézni újban, esetleg használtban lehet elcsípni egy jobb vetítőt.
    Meg kellene nézned egy DLP vetítő h zavar-e a szivárvány (pár embert igen) ha igen akkor marad az LCD vetítő. Ha filmezni akarsz akkor nem kell hatalmas fényerő, a szobát sötétíteni kell, anélkül nem tud jó képet egy proji sem. Előny a lenshift, a kalibrálhatóság. Ha találsz vmit akkor keress teszteket, majd itt többen is írnak ha találsz vmit. Érdemes megnézni a színkerék kialakítást, RGBRGB a valódi mozis pár gyártó ezen csal egy kicsit a jobb fényerő miatt. Túl nagy fényerő nem kell, felesleges a 3000 lumen feletti mozizni egy szobába.

    DLP új: benq w2000, perpill sztem a legjobb belépő kat. vetítő.
    LCD: nincs szivárvány, jobb 3D de drágábbak, ebbe az ársávba az epson tw610, 650, 5400 fér bele. érzékenyek a karbantartásra, porszűrő rendszeres tisztítása fontos.

    használt jó DLP az avx-en is akad de most nem túl nagy a kínálat. Pár acer, optoma 120 környékén, egy benq w5000.
    használt LCD : epson régebbi csúcsgépe a tw5500, alatta a tw3200, közben idekeveredett egy panasonic 5000-es, (láttam 6000-est is csak kicsit többért, ez már elég pöpec).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák