Új hozzászólás Aktív témák

  • gyulaipal

    tag

    válasz mmoht #43854 üzenetére

    KÖSZÖNÖM!!! IGEN!!! PONT ERRE GONDOLTAM! NAGY MEGDICSÉRÉS!

    Akkor tehát mégsem az öregedő agyam tréfált meg, itt van a teszt ahol fényképekkel illusztrálva látszik, hogy az LCD nem igazán képes pici fehér pöttyöket megjeleníteni fekete alapon.

    Ja, AVHelper: teljesen igazad van, valóban hajlamos vagyok a nagyotmondásra és a költői túlzásokra is. Próbálok megjavulni ... de nem megy az könnyen faluhelyen! :-)

    A gond az, hogy én NEM gyűjtöm a link-eket, csak emlékszem, hogy valahol olvastam valamit. Amikor meg kell a link, csak vakarom a fejem...

    Akkor fordítsuk meg a dolgot: nem mondok és nem állítok semmit, csak kérdezek: ki mit gondol, mi az oka annak, hogy a TESZTBEN LÁTHATÓ MÓDON elhalványodnak a csillagok a "4K" Sony képén? Úgy értem, hogy ha BÁRKI tud egy logikus és a fizika/optika törvényeinek NEM ellentmondó magyarázatot, akkor induljunk ki abból és "fejtsük" meg ezt a talányt!

    AVHelper elmélete a dinamikus íriszről jó volt és logikus, de amikor ezt a jelenséget vizsgáltuk akkor a dinamikus írisz ki volt kapcsolva (minden gépen). Ezt tehát kizárhatjuk a magyarázatok közül, de ismétlem nagyon jó és logikus volt az ötlet (lehet, hogy mégis hat a piszkálódásom és lobban a tűz)? :-)

    Azt viszont előre definiálom, hogy ennek a kérdésnek a megfejtése a KULCSA a DLP és az LCD közötti EGYIK valódi különbség megértésének (a másikat később tárgyaljuk).

Új hozzászólás Aktív témák