Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Djuree #57385 üzenetére

    Ezzel kapcsolatban van némi kételyem: többször elhangzott már itt a fórumon, hogy ECO módban vetíteni azért nem szerencsés, mert ha a lámpa huzamosabb ideig "félgőzzel" világít, akkor hajlamos lehet arra, hogy idő előtt elkezdjen a fénye remegni (?) és hamarabb tönkre menjen.

    Azt is érdemes ilyenkor szem előtt tartani, hogy sötét (teljesen fekete) kép "vetítése" esetén a képmodulátor (DMD vagy akár LCD) a fényforrás minden (látható és infra) sugárzását bent tartja a gépházban, így az a gépet és annak belső alkatrészeit fűti. Pusztán a fizikát tekintve nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez lenne a legideálisabb "pihentető" egy projektor számára. :F Többiek? Vélemény?

    Ugyanakkor az nem vitás, hogy a ki-bekapcsolással járó lehűlés és ismételt felfűtés általi hőtágulás nagyobb fizikai stresszt okozhat a gép alkatrészeinek, mint a(z akár elsötétített képernyővel történő) bekapcsolva hagyás. Ilyen megfontolásból én is inkább az ECO Blank üzemmód mellett döntök, mint hogy 15 percre lekapcsoljam a gépet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák