Új hozzászólás Aktív témák

  • yodamastah

    őstag

    válasz iog #6688 üzenetére

    Vaszonbol szerintem erdemes jobbat venni ha hosszu tavra tervezel. Egy jo vaszon tobb vetitot is kiszolgal siman. Kepminosegre, egy jo matt feher vaszonra tokeletes kep vetitheto. Ehhez becsillanas mentes, homogen feluletu feher anyag kell. Ezt megkapod jo esetben relativ olcson is. Ami problemas hogy mindig tokeletesen sik legyen. Emiatt jok pl a fix keretes vasznak, a hullammentesseg garantalt.

    Ami sokba kerul azon kivul hogy hosszu tavon hullamentes legyen, az egyeb plusz specialis feluletek tudasa. Pl egy fokuszalt szurke vaszon ami javitja a kontrasztot amit elront a szoba... ez komoly penzbe is kerulhet. De ha van egy jol megcsinalt szobad, akkor egy 1millios fokuszalt szurke Stewarton se fogsz olyan jo kepet tudsz csinalni, mint egy 250ezres matt feher Projektan. A Stewart hiaba ad hozza tudast, a fokuszalo felulet be fog csillanni, latszik a texturaja es hotspotolni fog (nem homogen a kep). Persze egy matt vaszonhoz jobb szoba kell (sotet falak)...

    Kerdesre valaszolva, nyilvan overkill egy 80ezres hasznalt projektor melle mondjuk 250k-ert vasznat venni. Nyugodtan megvehetsz hozza egy olcso vasznat is, de szamitani kell arra, hogy esetleg mar uj koraban sem lesz hullammentes. Azok a vasznak amiket tudo hogy regota uzemelnek, es ilyen 10 ev tavlatbol is hibatlanok, 400k kornyeken elhet megvenni.

    Sajnos annyira sokfele fajta es markaju vasznat lehet kapni, hogy konretumot ajanlani marha nehez. En pl projekta homescreen-t hasznalok, barsony kerettel (fix keretes vaszon). Ennel sokkal olcsobban is lehet mar fix vasznat venni, de az olcsoknal lattam mar nem egyszer problemakat a vaszon anyagaban (becsillan, nem elegge homogen), ugyhogy nem usztam meg olcson sajnos. De nem is olyan eszeveszett az ara.

Új hozzászólás Aktív témák