Új hozzászólás Aktív témák

  • yodamastah

    őstag

    Van itt pörgés úgy látom :D

    Szürke vászon nem növeli az on/off kontrasztot, viszont egy világos falú szobában az ANSI (egyidejű) kontrasztot igen. Sajnos ahhoz hogy jelentősen növelje, nagyon sötétnek kell lennie, ami a legtöbb vetőtőnek már túl sötét lenne. Ezért szoktak szürke vásznakat további fényerősítéssel (fókuszált) megdobni, ami már jó eredményeket hoz. Sajnos a fókuszált vásznaknak általában a textúrája sokkal jobban látszik mint a matt fehérnek (furán becsillan, és maszatos), valamint a képen hotspotting látszik, azaz nem homogén a fényerő.

    Mozizni bármilyen projektorral lehet. Én is moziztam xga prezentációs vetítővel még a 90es évek végén, mert akkor nem volt más. A kép fos volt a mostani mozi projektorokhoz képest, de volt kép. Ez ügyben a prezentációs modellek sokkal jobbak nem lettek, úgyhogy én senkinek nem ajánlom ezeknek a megvásárlását, csak akkor, ha előtte megnézte, és a képminőséggel meg volt elégedve.

    A legolcsóbb megoldás jelenleg az, ha keres az ember egy 3-5 éves 720p DLP projektort, ami házimozira lett gyártva. Az Optomának van egy csomó modellje ami nézhető, de volt nemrég Sim2 is eladó 150ezer körül. Ezeknek a képe sokkal jobb mint egy olcsó prezentációs modellnek.

Új hozzászólás Aktív témák