Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    Sziasztok!

    Lecserélem hamarosan a TPLink routeremet. Most mindenképpen egy gigabites routert szeretnék, aminek a wifi jelerőssége is jó. Eddig a TPLink 1043ND-t néztem, de!

    Eszembe jutott, hogy ma már lehet vannak elérhető áron olyan routerek, amin gond nélkül fut egy torrent kliens és elbírja a router is. Csatlakoztatok rá egy 2TB-os HDD-t usb-n, és akkor nem kell a kis gépemet futtatni a torrentekhez. Egy home media serverként is kellene, hogy üzemeljen, vagyis LAN-on erről kellene a HTPC-nek, laptopnak, stb. elérnie a letöltött, tárolt filmeket, zenéket, képeket.
    Ez mellett nem lenne rossz, ha pl. OpenVPN is beállítható lenne rajta, hogy pl a torrent azon keresztül fusson, meg mondjuk a fix ip-s htpc is, de pl. a wifi és a többi lan direktbe csatlakozzon a netre. Ez utóbbit nem tudom, hogy megoldható-e vagy sem.
    A net digilan közepes csomag.

    Kérdés, létezik ilyen router (melyik lenne a legolcsóbb), milyen firmware kellene rá, mennyire bonyolult ezt beállítani (van-e GUI), illetve elbírja e a router a torrenteket, normális sebességgel való letöltést, home media server kiszolgálást?

    Előre is köszönöm!

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák