Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Veron #85327 üzenetére

    Igen - és a kör bezárult. Periodikusan futjuk ugyanazokat a köröket - újra és újra. Mint a saját farkába harapó kígyó ... :)

    A megoldás már megvan az oldalamon, de a lényeg, hogy a megoldással azonosulnod kell. Javaslom próbáljuk megközelíteni másik irányból. Ami a lényeg, hogy tegyünk elköteleződést apró dolgokban. Hozzunk döntéseket ...

    1.

    A kék karikás helyen lesz a router. Itt nem lesz switch. A rádióját gondolatban kapcsoljuk ki. A valóságban, ha kellene, akkor az egyik sávot bekapcsolod, de most gondoljuk úgy, hogy nincs WiFi itt (a valóságban sem nagyon fog kelleni).

    Tehát a döntés - melyik routert szeretnéd itt megtartani?

    - a hAP AC2 -t
    - vagy az AC65P -t?

    Mindegy melyik, de a másikat add el vagy küld vissza (ha benne vagy a 14 napban). OK, ez a része megvan.

    (zárójelben: itt lesz az ONT és a főrouter mellett a NAS is)

    2.

    A felállás az lesz, hogy:

    - alul nappali piros pont: Router AP módban és ez lesz az AiMesh Router. A LAN portjaira tudsz dugni TV -t, médialejátszót, AVR -t, UTP nyomtatót illetve bármit ami a közelben van. WiFI -vel látja el az alsó szintet,
    - felül router/AP - AP módban, ez lesz az AiMesh Node.

    Ugye itt a felső szintre két dolog miatt ajánlgattam routert:

    - sokkal jobb rádiós teljesítmény,
    - AiMesh jobb "felhasználói élményt nyújt, ha AC-AX -et nem keverünk, sőt azonos SOC. A legjobb, ha a típus is ugyanaz (mint a lenti "AiMesh Router').

    Azonban, ha a design mindent felülír - akkor rendben, Te vagy a főnök. Itt majd lesz egy "feketeleves", melyet a következő pontban fejtek ki.

    3.

    AC vagy AX kell? Illetve ami ezzel összefügg költségkeret. Itt voltak írva pontos típusok - nemcsak általam. Ezeknek az árai hogy tetszenek? Melyik irányba menjünk el?

    Most a feketeleves. AX rohadt drága lesz. A "feketeleves" a következő: az Asus AiMesh és pl. a ZenWiFi Mesh nem kompatibilisek egymással (hasonló van a TP-Link -nél is, ahol az OneMesh meg a Deco Mesh nem kompabilitis). Azaz, ha AX -et és dizájnt is akarunk fentre, akkor Asus vonalon csak ez maradt:

    ASUS ZenWiFi AX XT8 AX6600 (2-Pack) Router. 190K HUF ( [link] ). Brutális WiFi szekció és 1 db 2,5 Gbps (ez csak WAN lehet ellentétben a "normális" Asus router -ekkel) + 3 gigabit port.

    Példa: 2 db AX58U (AX3000 -es) a fele lenne árban nagyságrendileg ...

    Beszéljünk pl. a TP-Link -ről, ahol ugyanez csak pepitában opciók:

    - X1800 - Deco X20 széria - 80K HUF (kettes pack)
    - X3000 - Deco X60 széria - 114K HUF (kettes pack) - ez ajánlott lenne (!!)
    - X6600 - Deco X90 széria (egyik RJ45 port 2.5 Gbps -es)
    (- 4/5G SIM -es - Deco 5G széria. Ez a X90 -re épül + a mobilrészleg - brutál WiFi, egyik RJ45 port 2.5 Gbps -es) - ez a legutolsó nem érdekes Neked

    Beszéljünk arról, ha elég lenne AC -s WiFi:

    ASUS ZenWifi AC3000 CT8 2-Pack Router. 100K HUF ( [link] ). Kicsit más ára van, mint az AX -es alternatívájának ... Ugye ez is csak saját magával kompatibilis ...

    Beszéljünk a legolcsóbb AC -s megoldásról. A Lyra -k AiMesh kompabilitisek (nem a ZenWiFi Mesh -el). Azaz ebben az esetben lehet alul router - felül pedig ilyen Lyra "gyönyörűség":

    ASUS RT-AC57U v3 AC1200 (16K HUF: [link] ) és egy ASUS Lyra Mini Mesh MAP-AC1300-1PK (egyes pack: 22K HUF - [link] )

    Ez csak AC1200, de gigabit -es portokkal és megy a kábeles backhaul is ...

    Így remélem minden tiszta és tudsz majd dönteni.

    @eladogeppc,

    Avagy legalább a TV -t dugd kábelvégre ...

    @sesomaru1989,

    NAgyjából a 25K HUF -os határral az AX -es dolgokat ki is lőttük. Az AC65P lenne az ajánlott ennyiért. OpenWRT -vel az igazi, de anélkül is jó lehet. AiMesh -t nem tud ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák