Új hozzászólás Aktív témák

  • atti1848

    senior tag

    Sziasztok.

    Ismerősömnek segítenék egy kicsit korszerűsíteni az otthoni hálózatát. Kétszintes családi ház, de nagy része fafödém.

    Diginet 1000-FTTH internetcsomagjuk van és sima Huawei hg8242h buta eszközzel ( optika be, Koax + telefon + 1db UTP ki) semmi router mód, se Wifi .

    Összegben minimálisra szorítanák a keretet, mert nincs miért nagyon beleölniük a pénzt, mert nem használnák ki.

    Mellette egy régi TP-Link WR841N router, ezen van beállítva a PPPOE csatlakozás. Jelenleg az a problémájuk, hogy random, de van hogy csak több hét után jelentkezik, hogy Wifi-n nincs internet, átváltanak a telefonok 4G-re, majd valamikor újra lesz internet. Nem tudom, hogy a TP-link vagy a Digis eszköz a ludas.

    Egy TP-Link Deco M4 AC1200 2pack -t ajánlottam nekik, de nem tudom biztosan, hogy ez elég lenne a célra, be lehet állítani rajta a PPPOE csatlakozást és DHCP-ként is tudna működni vagy mindenképp kell hozzá egy Router? Ha kell is a Router, akkor annak a Wifi-jét kikapcsolnám, hogy csak a 2db Deco szolgálja a WLAN-t. Routernél egy TP-Link Archer C6 -ra gondoltam.

    Vagy még az jutott eszembe, bár nem tudom, hogy az le tudná-e fedni az egész házat, ha csak 1db Routert raknék be, egy TP-Link AX20 -at?

    Összesen 1db TV (Wifi-n) + 2-3 telefon (de max. 5 ) + 1db PC UTP-n lenne rá csatlakozva.

    Nagyjából így néz ki a ház alaprajza és az emeletre terveztem a 2db Deco M4-t a Digis- eszköz miatt, UTP kábel elvezetve:


    06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.

Új hozzászólás Aktív témák