Új hozzászólás Aktív témák

  • TYÜTYI2006

    tag

    Sziasztok!
    A 2015 Márciusban vásárolt Kingston Hyper X 3K 120 gb-s ssd-m elhalálozott, 2 hete Pénteken felvitte a garancia futár az iponhoz, hétfőn ért oda. Visszaírták pár napja, hogy cserélni, javítani nem tudják, vásároljam le, vagy kérjem vissza a vételárat. 29032 volt a vételára. Remélem ha levásárolom, újra kezdődik a garancia, de ezt még nem tudom. Normálisan volt használva, az itt olvasottak alapján, rendszer volt rajta, win 7 ultimate X64, + ehhez a programok.
    Így adott a kérdés.

    1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?: lehet olcsóbb is, mint a 29032 ft, de a drágábbat sem zárom ki, akkor rá kell fizetni. Nyilván nem 50 - 60 ezres, vagy még drágább ssd-ben gondolkoznék.

    2. Mekkora SSD-re van szükség?: 120 gb-nál ne legyen kisebb, de nagyobb az természetesen lehet. Nyilván 500 gb közeli vagy nagyobb biztosan nem szükséges. Eddig csak a rendszer volt rajta, meg a játékokon kívüli programok. 240 körülire már játék is kerülhetne, 2 részre particionálással. De az jó nekem hdd-n is.

    3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?: Egyértelműen pc-be kellene, és sata 3-mas, de mivel van m.2 is, így ha jó, és ajánlott, azt sem zárnám ki teljesen. CM Storm Trooper ház ssd keretében volt eddig becsavarozva.

    4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán): [ASUS]

    5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Lehet hogy nem lenne rossz az 5, vagy a 10 év garancia sem, csak kérdéses, hogy a bolt megadja e, ajánlani lehet ezekből is, ha van mit. A 3 év is elfogadható, lehet hogy az lesz az esélyesebb.

    6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Lehet hogy átlagos inkább, de nem keveset megy a gépem. De a le és feltöltések nagyrészt hdd-n történnek.

    Sebességileg, irható adatmennyiségileg, jó lenne ha kb a hyper x 3k szintjét tudná, de gyorsabb, több is jó. Mivel slc gondolom esélytelen, pedig jó lenne az is, így mlc kellene. Jó lenne a minél jobb megbízhatóság, és a minél nagyobb várható élettartam is. Bár az élettartamnál az igaz, hogy mivel már nem forgalmazott termék, így most igen jól jöttem ki, ha levásárlásnál, újra kezdődik a garancia. Ha meg a pénzt kérném vissza, akkor ha az iponnál, ha máshol veszek, egyértelmű az új garancia. De mivel ott van regisztrációm, (merlinnél is), és korrektek is voltak, így jó lenne levásárolni, ha ott megtalálom a megfelelőt. :R :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák