Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz hzhzhz #58078 üzenetére

    Win10 feltelepítéséért ne fizess. Főleg, ha már megvan legálisan. Letöltöd a MS hivatalos oldaláról a Win10-et, konkrétan innen, a 2019. május 10-ei verziót. Ez letölt minden szükségeset, egy pendrive-ot készíts be, minden törlődni fog róla. Ha a letöltött progival kiíródott a lemezkép a pendrive-ra, akkor újraindítod a gépet, átváltod a BIOS-ban a SATA vezérlőt, hogy biztosan AHCI-n legyen (ne ide módban) és bekapcsolod az UEFI bootot, ha még nem lenne bekapcsolva, a Secure Bootot kikapcsolod. Gépet leállítod, ügyelsz rá, hogy az ODD helyén a HDD még NE legyen bent, csak az SSD legyen a gépben, és netkábel ne legyen bedugva.

    Ezután újraindítva a gépet bebootolsz a pendrive-ról, elindul a Windows telepítő. Itt követed a lépéseket, magyar nyelv, magyar billentyűzet, megfelelő Windows verzió (Home vagy Pro, amihez a licenced érvényes), és telepíted. Telemetriánál, Cortanánál mindent kikapcsolsz, felhasználói fióknál nem az alapértelezett online / MS fiókot választod, hanem az offline helyi fiókot. Nem bonyolult, végig magyarul van a telepítő, csak válaszolni kell a kérdésekre.

    Ha fent van a Win10, utána a gépet kikapcsolva beszereled az ODD helyére a HDD-t. Előbb nem érdemes, mert a Windows a HDD-re teheti a bootszutykait, ami nem jó.

Új hozzászólás Aktív témák