Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Piftuka #58512 üzenetére

    Igen, ma már kicsivel többért kétszer akkora tárhelyet kapsz. Ezért próbáljuk az embereket lebeszélni, hogy olyan SSD-re menjenek, ami min. 5-10 évig vagy örökké megy, meg hogy 1000+ TWB-t bírjon. Hamarabb fogják lecserélni, mert kell a nagyobb tárhely, ami olcsóbb is lesz.

    Emlékszem, hogy nem egészen 2 éve még ilyen 120 gigás 850 EVO-kat vettek az emberek a mediamarktos akciókban, és mindenki döngette a mellét, hogy neki azért kell, mert az 5 év gari. Már egy év múlva jöttek a topikba vissza, hogy lecserélnék, mert kell a nagyobb tárhely. Szerintem most már 2 év után mindenki lecserélte a 120 gigásokat. Így viszont értelmetlen volt extra felárat az 5 év garis, drágább modellbe beleölni, olcsóbban vehettek volna 3 év garis modellt, amit épp úgy lecseréltek volna, de legalább kevesebb pénzt ölnek bele.

    A legjobban azt szeretem, mikor jönnek kétségbeesve, hogy 5-10 TB után esett az SSD kondíciója 1 év alatt 91%-ra. Kiszámoljuk nekik, hogy ilyen ütemben még kb. 10 évig húzza, hümmögnek, hogy nem jó, mert kopik meg izé, meg különben is a HDD-jük 8-10 éves, és még 100%-os kondíciójú. Aztán lecserélik 2-3 év múlva az SSD-t, amikor még mindig csak kb. 30%-ot használtak el maximum belőle. De azért aggódnak, hogy nehogy sok írás legyen rajta, inkább rakják át a böngészőcache-t, meg a swapot meg mindenfélét a lassú HDD-re.

Új hozzászólás Aktív témák