Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Graphics #58758 üzenetére

    Én ajánlanám neki az Adata SX8200-at vagy Adata Gammix S11-et. Ez a kettő ugyanaz az SSD, csak az utóbbin van gyári hűtőborda. Esetleg WD Black, Plextor M9PeG, HP EX900-sorozat, Kingston A2000, KC2000. NVMe-ből sokféle vehető, azokból általában nincs gyenge modell, kivéve a QLC-sek, Intel 660p, Crucial P1, a többi, ami legalább 3D TLC-s, és ismert gyártótól van, nincs túlzottan visszavágva a sebessége, az vehető.

    Tehát a Crucial P1-gyel óvatosan, 3D QLC, emiatt belassulós.

    Bár még mindig zavar, hogy elmagyaráztuk a kollégának, hogy M.2-ből van többféle is, erre továbbra is csak szimplán M.2-őt keres. Feltételezem NVMe-t ért alatta, nem M.2 SATA-t. Illetve továbbra is tartom, hogy arra a felhasználásra, amire ő keresi nem kell NVMe, olyat akkor vegyen, ha csak pár ezer forint a különbség, és belefér a keretbe, de ilyenkor is inkább egy kétszer akkora tárterületű SATA/M.2 SATA SSD-t érdemesebb nézni, ha az még mindig belefér anyagilag.

    Zenei felénekelt hangsávok nem eléggé nagy fájlok, azokat a rendszer tudja RAM-ba is cache-elni. A nagy fájlon min. 10 gigás videófájlokat, virtuális lemezképeket értek, nem alig pár gigás hangfájlokat.

Új hozzászólás Aktív témák