Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz dugo_ #58844 üzenetére

    Ez a 29-35 mp. is irreális, meg belakott Win10 telepítésnél is. Mértem stock telepítésű, 64 bites Win10 Pro-nál kikapcsolt Fast boottal és bekapcsoltan is, ráadásul ilyen fing SATA3-as, SATA2-es, meg USB-SATA átalakítóval használt régi laptopon, nem az ujjamból szoptam ezeket az 5-8 mp.-eket, hanem tényleges mérés. Szerintem ezek a tesztek belemérik az UEFI BIOS inicializálási idejét, meg a bejelentkezési időt. Természetesen ez utóbbiakat nem szabad belemérni, mert ezekről nem az SSD tehet. Rendes kézi stopperrel kell mérni (lehet telefonos app is), a Windows/BIOS/UEFI bootmanagertől egészen az asztal teljes betöltődéséig, bejelentkezés idejére, meg jelszóbeíráskor meg kell állítani a stoppert. Esetleg ha nem kell jelszót beírni, meg csak egy felhasználó van, akkor lehet még azt csinálni, hogy stopperolás közben már taposni az Entert, hogy jelentkezzen be, vagy automatikus bejelentkezést beállítani.

    Egy 970 EVO-nál ugyanez a Win10 stock boot már 4 mp. közelébe is bevihető. Egyszerűen nevetséges ez a ~30 mp., ennyi idő alatt néha már jobb HDD-k is bebootolják a Win10-et, kikapcsolt Fast boot mellett.

    Nálam 5-8 mp. között a legszutyokabb PM800, meg SU650 is bebootolja a Win10-et, pedig az előbbi SATA2-es ősrégi modell, a másik meg SATA3, de USB3 UASP interface-en, meg alapból nem egy sebességbajnok.

    Ha nem hiszed el, keresek a YouTube-on rá videókat.

Új hozzászólás Aktív témák