Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz Saccco #10134 üzenetére

    Ahogy olvasom amiket írtál, majdnem kimaxoltad az áramot és még a gyorsítás is az egekben :D ne csodáld, hogy lépést veszt (a hő miatt; a chip hővédelme lekapcsol pici időkre, hogy árammentes időszakokkal csökkentse a hőt, ekkor kapsz lépésvesztést).
    Valahol watterott-on láttam azt hiszem, hogy az áram 60-70% legyen maxi beállítva, ezeket az önálló driver boardokat nem lehet közel sem kimaxolni, mert hiába fúj rá a venti, mégsem egy komoly pcb-n csücsül, ahol a réz is segítene a hőelvonásban (a rárakható pici "hűtőbordákat" meg hagyjuk is... / ok, tudom, több rétegű a pici board is, de akkor is csak egy pici board, nem egy nagy, többrétegű nyák része)

    A gyorsítást meg valahol máshol olvastam, az a 3000-es érték szörnyen gyors :D (már mint tmc-nek). Nekem prusán, úgy hogy az asztalt mozgatja 800 volt eddig a max lépésvesztés nélkül (itt megálltam a teszteléssel). Ugyanez X-re a direkt drive miatt. Már Prusa papáék is jól visszább vették a gyorsulást a saját FW-jükben (mk2 korban láttam ott 3000 környékieket, most 1XXX körül van), pedig ott a tmc integrált, csak náluk meg gyárilag nincs venti az elektronikának.

    spreadcycle másabb, az többet bír (gyorsítás), persze valamivel hangosabb is (azért nem veszélyes az sem)
    a 2130-asok (spi) hibrid módban is tudnak futni, adott sebesség alatt stealhchop, fölötte spreadcycle-re kapcsol.

    (#10136) gigaherz: És CS pin? Chip select nélkül honnan tudja a marlin, melyikhez akar beszélni? :)
    Ha van LCD-d is, akkor a kötési rajz alján lévő megjegyzést ajánlom figyelmedbe, az X_CS és Y_CS pin mapping kapcsán (mondjuk LCD-től függetlenül is, ezt ellenőrízném a helyedben).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák