Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz haverkulum #8993 üzenetére

    Csizmás úr, Haverkulum minden szavával csak egyet tudok érteni!
    Én is 1,5 éve rá voltam kattanva a csájna klónokra. De néhány hónap szopás után feladtam(uk).
    Az all metal belső felületének (is) retek a minősége. A nozzle-ik még csak-csak (de ebből is volt, aminek nem láttam át a furatán, olyan igénytelenül fúrták ki a 0.4-et...). A heatbreak és nozzli egymáshoz illeszkedő felülete is más kiképzését is valahogy random mód csinálják - valamelyiken sík, valamelyiken van egy enyhe homorú mélyedés. Az agyig tolós ptfe-s meg hát na... A meleg, a nem fix rögzítés kikezdi a ptfe cső végét, indul az "elakadt, nem tudja tolni" mesevonat :D

    Egy eredeti heatbreak (all metal) + nozzli páros hozta el a megváltást. A "nem megy, elakad" stb parák megoldódtak (és közhiedelemmel ellentétben PLA is nyomtatható all metal-al, a 250 fok felett igénylő filamentekhez meg ugye csak ez jó).
    Azt tanúsíthatom, hogy 1 nyomtatón ennyi változtatás is elég volt (a hotend többi része kínai).
    Egy másikra nemrég én is komplett, eredeti v6 fejet raktam, csak kíváncsiságból, mennyivel másabb a megmunkálása a többi alkatrésznek. És igen, másabb (pl. a fűtő alukockában lévő menet nem lötyögős, mikor beletekerem a heatbreak-et vagy nozzlit, ugyanígy a hűtőradiátor menete is passzos, ami azért fontos a hőátadás szempontjából), de budget alapon én (legalább) heatbreaket és nozzlit az eredetiket javaslom.

Új hozzászólás Aktív témák