Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz akoska23 #3785 üzenetére

    Van olyan, hogy egyértelműbbé válnak a dolgok, amikor a menüt átváltod angolra, kiküszöbölve ezáltal egy-egy idióta magyar fordítás hibáját. De elvileg Be = 5 V. Nincs kéznél egy multiméter, hogy rámérj?

    Egyébként kábelzárlattól nem szabad meghibásodnia egy normális szerkezetnek, hiszen ilyen hiba bármikor előfordulhat (ld. gagyi csatlakozók), vagy egy laikus bármikor bedughat egy passzív antennát, ami kapásból zárlatot képez.

    De nem is okoz problémát a zárlatvédelem gyakorlati megvalósítása. Az én vevőm zárlat esetén úgy lekapcsolja az 5 V-ot, hogy a menüben is beáll az Antenna Power Off. Manuálisan kell / lehet visszakapcsolni. De akkor sem kell aggódni, ha menüben nem történik visszajelzés. 100 mA nagyságrendű kimenőáramról van szó, elektronikai szempontból gyerekjáték megoldani a zárlatvédelmet.

    Ha a legprimitívebb áramkorlátos megoldást választaná a tervező, akkor is csak 5 V x 0,1 A = 0,5 W zárlati teljesítményt kellene pluszban szolgáltatni a box tápegységének. Mit mondjak, talán majd pont ebbe fog belerokkanni a szerkezet.

    De elterjedtebb megoldás a visszahajló karakterisztikás védelem, ami azt jelenti, hogy zárlat esetén az áramgörbe visszahajlik néhány mA-re. Vagy legyen 10 mA.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák