Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz dezz #13226 üzenetére

    "Tudod az igazságot? Annyit tudsz..."

    Annal kicsit tobbet tudok, de hagyjuk, nem lenyeges, hogy mit tudok es mit nem, nem rolam szol (nem rolam kene, hogy szoljon) ez a vita.

    "Több millió termék lesz még a piacon az új konzolok képében"

    Bocsanat, nem hangsulyoztam ki, hogy a PC-rol beszelek. Megjegyzem, ez a topic is a mainstream PC-kbe valo AMD processzorokrol szol. De azt azert jegyezzuk meg, hogy a konzolok kozul -- ha jol tudom -- csak a PS4 APU-ja tamogat HSA-t.

    "Elhiszem én, hogy több vagy, mint egyszerű manager, de mint magad is írtad már korábban, Balala a kóder"

    A CPU+FPU+memoria benchmarkok fejlesztoje nem en vagyok, de attol me'g fejleszto (koder, stb) vagyok. Pl. a hamarosan megjeleno AIDA64 v4.00 OpenCL GPGPU benchmarkjait es annak a GUI-jat is 100%-ban en keszitettem. Meg me'g ezer mas dolgot az AIDA64-ben.

    "A Bulldozer kicsit más eset volt. Maga a koncepció jól nézett ki (és szerintem kisülhet még belőle valami, ha elmúlasztják a gyermekbetegségeit), de te akkor már tudtál 1-2 konkrét gyermekbetegségről. Utána már csak reménykedni lehetett, hogy egy újabb steppingben javítani tudják ezt, de annál komolyabb beavatkozásra lett volna szükség. Most viszont te is csak találgatsz."

    Ez pont hogy ugyanaz az eset. Anno benchmarkoltuk a Bulldozert, es meglepodtunk rajta, hogy milyen gyatran muzsikal, legalabbis az elozetes hype es a konkurencia teljesitmenyehez kepest. Most is van gazdagon hype a Kaveri meg a HSA korul, nalunk van egy Kaveri, amin fut egy alpha allapotu HSA implementacio (mivel annal jobb me'g nincs). Benchmarkoljuk, tesztelgetjuk nap mint nap ezt a konfigot. Pont ezek alapjan a tapasztalatok alapjan mondom azt, hogy a HSA tul konnyen lekoppinthato, ill. hogy a Kaveri leginkabb csak iGPU-ban eros(ebb, mint a Richland). A HSA mint koncepcio is jol nez ki egyebkent ;)

    Egyebkent mulatsagos latni, hogy a Bulldozer elhibazott alapkoncepciojat "gyermekbetegseg"-kent aposztrofalod. En inkabb alapveto architekturalis mellefogasnak mondanam, amit csak azzal tudott elfedni az AMD, hogy baromi olcson adta (adja) az FX-eket. Azota meg csak azt hallani, hogy a CPU/FPU nem is lenyeges, bezzeg az iGPU meg a HSA. Persze ha valamely adatnal az AMD kerul elonybe, akkor hirtelen az lesz a legfontosabb, pl. 8 mag es 5 GHz-es orajel. Akkor hirtelen megint a CPU/FPU resz kerul fokuszba. Milyen erdekes :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák