Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz leviske #13229 üzenetére

    Az AMD eleve nyitott platformnak tervezte a HSA-t, ez abszolut jo dolog, es reszben ez is kell ahhoz, hogy sikerre tudja vinni az otletet. Nekem mondjuk kicsit furcsa, hogy az Xbox1 nem HSA-s, emiatt nem mernek rola meggyozodni, hogy a Mantle a HSA-t magaval tudja "rantani" a sikerbe, de ugy legyen.

    A lemasolas kapcsan csupan annyi a veszely, hogy ha kompatibilis is lesz, a masik "vonulat" adott esetben mas iranyba terelheti a fejlesztest, mas, adott esetben egyszerubben programozhato vagy gyorsabb termeket pakolhat ala, amivel megtorpedozhatja az AMD sajat HSA implementaciojat. Nyilvan ha ugyesen csinaljak a gyartok, akkor minden mindennel kompatibilis maradhat, de akkor meg az egesz elvesziti a "varázsát" (mint ahogy most sem kerdeses az, hogy mondjuk melyik GPU tamogat D3D-t vagy OpenGLt -- hiszen mindegyik, igy ez nem kerdes), es a vegen a teljesitmeny marad a donto. Amiben meg vagy tudja tartani a biztonsagos elonyet az AMD, vagy nem, majd kiderul.

    Hasonlokepp, a Mantle is csak addig biztosit kenyelmes elonyt az AMD reszere, amig egy masik gyarto meg nem csinalja a sajat Mantle-jet, ami adott esetben -- reszben -- kompatibilis is lesz vele (ha ezt megteheti). A Mantle azert van nagyobb "biztonsagban", mert az nem nyilt szabvany.

    A HSA kapcsan egyebkent azt tartom furcsanak, hogy szinte mindenki meg van gyozodve arrol, hogy "this is the next best idea", es hogy nincs semmi eselye, semmi ertelme, semmi lehetosege egy masik "next best idea"-nak. A Mantle-rol se gondolta volna senki (marmint komolyan), hogy ezt fogja meglepni az AMD. Az AMD konkurenseirol pedig most nem sokan gondoljak, hogy a HSA nelkul eselyuk lehet, pedig lehet hogy egyik percrol a masikra elsopri a HSA-t mondjuk egy ujabb "next best idea", amivel (még) jobban meg lehet oldani ugyanazokat a problemakat. Majd meglatjuk, elso korben fusson be a HSA, legyen mi ellen kuzdenie a 2 morcos ellenfelnek (Intel, nVIDIA) :))

Új hozzászólás Aktív témák