Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    Egy gondolat bánt engemet....

    Direct Quote
    “Canon will buy sony sensors for the next full frame cameras. but they are more a joint venture from Canon and Sony. Sony will make them and they will have EXMOR technology, for Canon they will get the DualPixel AF. So it’s a patent exchange that helps both companies. Sony will still sell the sensors to Nikon, but only without the DualPixel technology. Sony has the capacity to produce two lines of these 53MP sensors.”

    Hogy a fenébe jön ez össze? A Sony adja az EXMOR technológiát a Canon meg a dual pixelt? Oké, de hogyan? A Dual Pixelnél két aldióda adja ki a valódi pixelt, ezért tudnak egy pixelen belül is fázis érzékelős AF-et. Ez ugye Canon fejlesztés, de hogy a fenébe hozzák össze a sony-val hiszen nem csak arról van szó, hogy rárakunk egy réteget a Sony érzékelőjére oszt jónapot dual pixel és kész. Hisze n ez a technológia sajátja és lényege.
    Vagy úgy, hogy az 50+ mp-es Sony érzékelőt megfelezik és lesz belőle egy 24 MP-es FF szenzor, ami két "Sony-pixelt" von össze egy "Canon pixellé"? Tudom ez hülyén hangzik, de máshogy nem jön össze a fejemben. Aztán az mekkora királyság lenne, ha választhatnál, hogy LV alatt 24 MP-es dual pixel AF-el megtámogatott képet lőhetsz, de ha kell egy tájképhez az 50MP-el, akkor kikapcsolod és máris ott a gyilkos, brutális pixelhalmaz? Ha meg így lenne, akkor jöhetne a tükör néküli FF-el is a Canon.... :DDD

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák