Új hozzászólás Aktív témák

  • CoroStar86

    aktív tag

    Kedves Kollégák! :)

    Nos: a DAC/AMP topikban már tisztázódott, hogy TMP Ant láncom lesz (LE, TMP kábelekkel, külső táppal). Ez lesz az első kanyar, kb 3 hét múlva esedékes, aztán a következő hónapban jön majd az új fejes (addig a "régi" Sennheiser 560S-sel fogom nyüstölni a rendszert). Tehát az alap már fix, ehhez kellene egy passzoló fejhallgató. Különböző tesztek/elemzések/vélemények alapján a kedvenc hangzásvilágomat kb a következőféleképpen lehetne jellemezni:

    - neutral/"muddy"/kicsit világos/enyhén meleg - kb ez a sorrend
    - nagyon széles, levegős, részletes, de mégsem analitikus, enyhén élményhangzás
    - mindent IS hallgatok: metál, elektro, szimfonikus, jazz, hip-hop - kb ez a sorrend, ÉS mindenképpen filmekhez és játékokhoz is használnám (csak single, főleg horror)

    Sajnos még abban sem vagyok biztos, hogy nyitott, vagy zárt fejhallgatót szeretnék, mert hangzásra egyértelműen nyitott kellene, de a főút mellett lakom és nap közben egyfolytában jönnek mennek a motorok és az autók, még éjjel is 5-10 percenként közlekedik valami... :W

    A kinézettek (eddig):
    Meze 109 Pro + Meze ezüst PCUHD kábel:
    Rockhoz és elektrohoz pont nem ajánlják, de hát adott stílusban sem feltétlenül keresi mindenki ugyanazt a hangzást. Pl. a basszus is lehet a helyén, nem feltétlenül kell lerobbantania a koponyádat (sőt...). Eddig a legesélyesebb.
    Sennheiser HD800S:
    Sok szempontból kényes fejes és szerintem sokan csak divatból ajánlják. Azért biztos nem rossz, de eléggé lutri.
    Focal Clear/Clear Mg:
    Az alapverzió jobban érdekelne, de újonnan beszerezhetetlen. Mindkettőnek állítólag nagyon hamar koszolódik/színeződik a fejjel érintkező anyaga. Szakács vagyok, ez nekem különösen kényes téma ugye. Az új párnák meg aranyárban vannak.
    Hifiman Arya Stealth:
    Erről még nem sokat hallottam, csak az elődből és a technológiából gyanítom, hogy nem rossz darab. Még pont beleférne a büdzsébe.
    Fostex TH900 Mk2:
    Szinte tökéletes, csak jóval a büdzsé felett.
    Denon AH-D9200:
    Régi álmom, de sokan leszólják ár/érték arányban (esetleg D7200?)

    DAC/AMP/kábelek/fejhallgató viszonylatban is egy kvázi "végső állomást" szeretnék, legalábbis fehér ember pénztárcájához képest. Mint korábban mondtam, választástól függetlenül (zárt/nyitott) a másik oldalról is szeretnék egy fejhallgatót előbb utóbb.
    Előre is köszi a tippeket és mindenkinek szép napot! :R

Új hozzászólás Aktív témák