Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz Tyrel #107940 üzenetére

    ". Viszont nem is kéne ennyire nehezen hajthatónak lennie, "csak" 250 Ohm-os, nem 600, és az említett forrásoknak azért van direkt fejhallgató erősítője, ha nem is professzionális. Oké, kommersz, de szerintem ennyinek azért illene elégnek lennie egy szintén viszonylag kommersz fejes számára. Nyilván ha fejhallgatóra nincs 300 ezer Ft-om, akkor erősítőre sincs még 100+."

    Régebben már írtam erről, meg ma is emlegettem, hogy ez kicsit a Creative bűne is. 5V USB tápról hajtott hangkártya/erősítő keretből nem lehet rendesen meghajtani egy DAC-ot, DSP modulokat, és az erősítőt. Megszólal róla a 250-300 Ohm-os akármi, hangos is lesz, de amint komolyabb dinamikus mélyeket kéne átadnia, a kondenzátorok kapacitásának a töltése az USB korlátaiba fog ütközni, és torzul, elgyengül, erőtlenné válik. 32-64 Ohm fölé USB DAC-cal nem mennék, csak egy esetben. Ha van benne egy puffer akkumlátor, aminek a töltését USB-ről végzi, de az erősítőt rendesen ellátja. Ilyenekkel már megoldható a komolyabb áramfelvétel igény anélkül, hogy probléma lenne a 2.4 / 3A áramkerete az USB portnak.
    Nem kell hozzá 100+ ezres erősítő, már valami korrekt, konnektorból táplált asztali kompakt cucc is átrendezi az erőviszonyokat. Anno nekem is megvolt ez a felismerés az X-Fi HD után.

Új hozzászólás Aktív témák