Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Tyrel #107912 üzenetére

    Tudom ez már off topic, de annyira sokat beszéltek itt a hangforrásokról is - meg a többi kapcsolódó hozzászólásom is itt van... szóval:

    Lett ugyebár egy Fidelio X2HR-em (még mindig nagyon jó :K ), amit laptoppal szeretnék használni és egy olyan USB-s DAC/AMP-ra lenne hozzá szükségem, ami picike, nem igényel külön helyet csak "lóghat a madzagon" körülöttem, külön tápot meg aztán pláne nem igényel...

    Így jutottam el egy Dragonfly Black-ig, ami egyébként egész jól szól, hangerő, mélyek, részletesség tekintetében... Viszont minél többet hallgatom annál kevésbé tetszik a hangképe, vagy minek mondják ezt. Középtartományban olyan furán fémes hangja van, mintha egy szűk frekvenciasávot kiemelne valahogy. Bizonyos (főleg férfi) énekhangok, gitárok hangjai olyan... furcsák és tolakodóak vele. Nem tudom, talán erre mondjátok hogy "meleg" hangképe van??... Pl. ez a szám nagyon hülyén szól vele.
    Az integrált ALC3306 részletességben, mélyekben nem olyan jó, középtartományban viszont sokkal neutrálisabbnak hallom, nem teszi rá ezt a fémes effektet, nem rontja el a zenét.

    Tudnátok valamit ajánlani helyette, ami megfelel a fentieknek és nem kerül egy vagyonba? Egyelőre Ifi Go Link és iBasso DC03 / DC04 Pro amiket találtam, de fogalmam sincs ezeknek milyen hangja lehet. Utóbbiról nagyon jó véleményeket láttam... de azon felül olyasmi is, hogy főleg telefonokhoz való és a saját app-ja nélkül nem is szól jól, mert gyárilag be van kapcsolgatva rajta minden hülye effekt/EQ és az appból tudod kilőni őket... :U Nem tudom van-e valakinek ilyenje, mi a tapasztalat?

    Szóval olyan DAC/AMP kéne ami kicsi, USB-s, mélyekben erős felette viszont neutrális, és csak úgy plug & play jól működik, nem kell hozzá szoftver meg EQ meg ilyen bűvészkedések... :B
    (a BlasterX G6-nál is mindig utáltam, hogy folyamat nézni kellett a szoftverét hogy nem állítódott-e el benne valami... az a legjobb ha nincs is szoftvere, csak úgy simán jól szól alapból)

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák