Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz Leonard #11778 üzenetére

    Ezzel én is ugyanígy vagyok de ez nem kifejezetten a zárt fejesek hibája, hanem hogy olyan rövid távon kényelmes hosszú távon zavaró hangot produkál a fejes ami ezt hozza ki. Tudod rengeteg hanghullámot ami kijöhet egy ilyen fejesből nem hallasz 20-22kHZ még lazán kijön de már nem hallod. Ha ott van valami gikszer(nem kell hangosnak lennie) akkor az nagyon zavarhat persze szépen lassan jutsz el oda hogy már mindent okolsz csak nem tudod hol a gikszer.
    Tanácsom:
    Próbáld ki más forrással (ideális CD vagy Bakelit de még inkább jó TUner lenne mert ott 18-20kHz körül már nincs sok minden.) Ha így is fennáll akkor erősítő csere próbáld ki mással (Ha jól emlékszem te mondtad hogy asztali hifi erősítőről hallgatod a fejest mi meg mondtuk, hogy azzal lehetnek gondok... :DD )
    Ha így is fennáll a gikszer akkor biza a fejes a gond.
    Persze lehet hogy nem kifejezetten egy alkatrésszel van gond hanem 2együtt produkálja a gondot. És persze nem csak a nagyon magas hangok lehetnek gond, hanem sajna sok minden más is zavarhat (Sok gyenge de helytelen felharmonikus stbstb)
    Viszont az is igaz, hogy a zárt fejesek tudnak ilyet produkálni én pl nagyon szeretem a DT770-enemet egy jó kis fejes (igaz nem minden zenestílushoz passzol), de 1.5 -2.5 óránál többet nem bírom egyhuzamban hallgatni. Persze egy jó nyitott akár 10 órát is a fejemen van.

    Forrással hasonló élményem akkor volt amikor otthon PC-ről hallgattam egy denon 1610-et (HDMI-n kapta a zenét és a képet is a képet meg vitte a monitorra) na annak a fejeskimenete olyan volt hogy 30 perc után már gondolkodni se bírtam :DD

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák