Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz SsPL711 #23203 üzenetére

    Na igen, ahogy a többiek is mondják, a trauma legfőbb oka most nálad, hogy az ellenkező ("tuc-tuc") szélsőségből érkeztél a "stúdiómonitoros" irányultságú hifi-audiofília "szélsőségébe". Amiket eddig hallgattál, azok arra mentek rá, hogy nagyot szóljanak, de a minőségtől szinte függetlenül, ellenben amiket most hallgatsz, azoknak az a célja, hogy szépet és igazat szóljanak, de csak akkora menyiségben tegyék ezt, amekkorát elbír a technológia. Jó minőségben, torzítatlanul, feldúsítatlanul csak nagyon-nagyon drága eszközök képesek "akkorát" szólni, mint az alaplapi hangkártya+XB400, így az új eszközeid árkategóriájában meg kell alkudni egy kis mennyiség feladásával a minőség javára. Ez okozza számodra most a csalódást. De az agy nagyon sokmindent meg tud szokni, a jót különösen, így ha kicsit kitartó vagy, át fog állni a hallásod a K242HD (és az Audioengine D1) hangzásképére, és egy idő után majd nem csak jónak, hanem elégnek is érzed majd a hangját - mint mondottam, főleg komolyzenén, jazz-en, igényesebb rockzenén, népzenén... Ha egy hét múlva felteszed a fejedre a régi cuccot, akkor megérzed majd, hogy mennyire drasztikus a különbség, és hogy milyen jó dolgod van most. A visszalépést mindig sokkal könnyebben érzékeli az agy, mint az előrelépést.
    Bízhatsz a K242HD-ben, az egy jó fejhallgató. Az itteni tapasztaltabbak nem azért nem dícsérik igazán, mert rossznak tartják, hanem mert az árkategóriájában vannak nála sokoldalúbb, "jolly-jokerebb" képességű fejhallgatók, míg a K242HD egy irányzatos fejhallgató, világnézete van, és aszerint, tehát elvszerűen cselekszik. Nem arról szónokol, amit a legtöbb "választópolgár" hallani szeretne (cirkuszt, kenyeret), hanem amit helyesnek tart (dolgozni csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen...). A világnézete irányában érdemes több megértést és bizalmat tanúsítanod, és akkor felfedezed, hogy mennyi mindenben igaza van, - vagy legalábbis mennyi mindenben érthetőek, elfogadhatóak a szempontjai. Vagy ha sehogyse tudod hozzá közelíteni a világnézetedet, akkor érdemes egy "jolly-jokerebb" fejhallgatóra cserélni.
    A Sony XB400/600/800/900... után hallgatva egyébként minden más fejhallgató vánnyadtnak tűnik, még a többi basshead is (kivéve a Beats Solo.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák