Új hozzászólás Aktív témák

  • Bargyu

    tag

    válasz krichd1 #27020 üzenetére

    Elismerem, hogy a Stax 007 és 009 papíron még kevésbé torzít, de azért a HD800 sem rossz. Ráadásul az sem mindegy hogyan mérik.

    http://www.innerfidelity.com/content/brilliant-sennheiser-hd-800 (Tyll Herstens)

    Kinek a pap, kinek a papné, de itt azt írja a pali, hogy ez lesz a referencia fejhallgatója, amire építi a fejhallgató tesztelő rendszerét, mert annyira kevéssé változik a hangja az elhelyezkedéstől. Ő is azt mondja, amit te is és én is látok, hogy ez egy analitikus fejhallgató tömören fogalmazva, de egy csöves erősítővel, lehet rajta lágyítani és akkor már nem olyan éles, plussz dac, kábel, lejátszó, páratartalom, idegállapot, elfogyasztott whisky mennyiség és egyéb valós és pszeudo hatások.

    Ami nekem tetszett az Innerfidelity véleményében, hogy elismeri az LCD-2, Grado RSi, Stax teljesítményét is, tehát nem azt mondja, hogy a HD800-nál nincsen jobb. Nekem bejött, mert én szeretem, ha tiszta, akár kicsit éles a hangzása, ezért is cseréltem le az Arcam irDAC-ot erre a gagyi John Kenny félére, így tisztább hangzása lett.

    Tyll Herstens azt mondja, hogy a HD800 színes a legkevésbé, ami 8 év fejlesztés után érthető talán és mindenki olyan "színárnyalatot" választ, ami neki a legjobban tetszik.

    A zenehallgatásra akkor inkább olyan hasonlatot mondok, mintha az énekes közvetlen közelében lennél és onnan hallgatnád a koncertet. Ezt ugye élőben, ilyen tiszta hangzással elég nehéz megtenni, erre mondta a zenész barátom, hogy ez érdekes hangzás, nem jobb, nem rosszabb, mint az élő, de érdekes.

    Majd írok a kábelekről, ha sikerült kipróbálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák