Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz vodkaboy22 #30535 üzenetére

    Pontosítanék:
    1. Én nem szócsatáztam senkivel, Ribivel pedig még csak nem is kommunikáltam egy pillanatig sem. Doriennel vitatkoztam, részemről szigorúan tényszerűen..
    2. A téma az volt, hogy a hangsugárzók (fejhallgatók) érzékenysége mint mérték miből áll és mit jelent. Az érzékenység mértéke szabványosan, definitíve, tehát szakmailag rögzítve egy olyan viszonyszám, amely a hangsugárzóba beérkező egységnyi teljesítmény hatására létrejött hangnyomást ábrázolja. (Ezt köznyelven "hangosságnak" nevezzük-nevezhetjük.) A hangsugárzóérzékenység mértéke azért teljesítmény per hangnyomás, hogy ezzel a mértékegységgel az "abszolutizált", az elektromos rendszer többi részétől elvonatkoztatott hangsugárzó tulajdonságát írhassuk le minél egzaktabbul. Az érzékenység szakmailag szándékoltan a hangsugárzó adata, lehetőség szerint abszolutizált formában. Az érzékenységben már benne foglaltatik az impedancia, mint az érzékenység ("hangosság") egyik oka, összetevője. Ezt ábrázoltam Doriennek.
    3. Ha a méréseinkben az áramerősségbevitel lenne a létrejött hangnyomás eredője, akkor egy szűkebb értelmű (és talán relatívabb) mértéket kapnánk, mint a teljesítménybevitel mérésekor (de természetesen ez lehetséges mérték lenne). Ezért a hangsugárzóérzékenység mértéke a rögzített mértékrendszerben teljesítmény per hangnyomás, ahol ráadásul a teljesítmény is egy "eszményi", "ideális", szabványosított teljesítmény, éppen azért, hogy minél abszolutizáltabb formában a hangsugárzóra vonatkoztatva nyerjünk "abszolutizált" adatot, ne a rendszer és a hangsugárzó viszonyára. Az érzékenység szándékoltan a hangsugárzó adata.

Új hozzászólás Aktív témák