Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Piftuka #30650 üzenetére

    Elméletileg, beszélgetve szólok hozzá, talán ér valamit. (Több bekezdésre tagolt téglalap, de ritkán teszek sorközt is a bekezdések közé, hehe. Csak akkor van sorköz is, ha új témát kezdek.)

    Én is kíváncsi lennék, ha a kísérletező kedvű Bodznak lenne már saját tapasztalata valamely fejhallgatójukkal, mert ez egy friss, feltörekvő (lengyel) cég, amely elsősorban a mobilkommunikációban tör felfelé. De Bodz talán komolyan írta .DLL-nek, hogy még ő se rendelt onnan semmit, ezért szólok bele, a fejhallgatóikat tekintve szintén saját tapasztalat híján.
    A K&M mobiltelefonjai, tabletjei egyelőre tipikusan a feltörekvő cégek politikája szerintiek, azaz innen-onnan összeszedett alkatrészekből épülnek fel, viszonylag olcsók, jó ár-érték arányúak, de a "csúcskészülékeik" is csak a bejáratott márkák típusainak a középmezőnyét érik el tudásban és minőségben. Alkalmasint jobbnak néznek ki, mint a valós beltartalmuk. Még nem saját fejlesztések a készülékeik, hanem átvett megoldások, - sokszor elavult megoldások az olcsóság érdekében. Ha a fejhallgatóik már túllépnek ezen a szinten, akkor az örömteli, mert tényleg feltűnő, hogy egészen alacsony áron, egészen minőséginek kinéző típusaik vannak.
    Fejhallgatóban könnyebb élvonalbelit készíteni, mint mobiltelefonban, hiszen nem kellenek hozzá akkora gyártósorok, és a hangsugárzók terén az utóbbi évtizedekben technológiai ugrások nem történtek, csak finomhangolás. Keresgéltem is mostanában szakmai visszajelzéseket ezekről a K&M fejhallgatókról, de még nem nagyon lehet ilyesmivel találkozni - és itt Euramerikában azokról az OEM-ekről se nagyon, amelyeknek a klónjaik). Pedig érdekesek, mert ahogy te is utaltál rá, ránézésre a bennük levő anyag is jóval többet ér, mint amennyit kérnek érte, és kíváncsi az ember, hogy belülre, a hangminőségre is maradt-e valami, vagy csak a külcsínre. Mitől ilyen meghökkentően olcsók?! Jobbára attól, hogy amint Bodz is jelzi, ezek jellemzően úgynevezett OEM gyártóktól átvett ("kínai") típusok, klónok, amelyekre ráragasztották a saját nevüket. A K&M mobilkommunikációs eszközeiben mint mondtam olcsó, elavult a beltartalom, de még így is viszonylag jó ár-érték arányúak. Valószínűleg a fejhallgatóik is ilyenek, azazhogy jóval kevesebbek, mint amennyinek látszanak, de azért mégis megérheti megvenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák