Új hozzászólás Aktív témák

  • CheGhost

    aktív tag

    Sziasztok!

    Nemrég szereztem be a Schiit belépő modelljeit, ehhez szeretnék egy megfelelő fejest beszerezni, hogy többet ki lehessen hozni a rendszerből. A jelenlegi fejeseim (Sennheiser HD485; AKG K518; TDK ST750) úgy gondolom erre nem alkalmasak.

    Lassan 10 éve, amikor a HD485-öt vettem, belehallgattam csak 1-2 percre a Sen. HD600-asba, akkor egyből lehetett hallani a különbséget, hogy mennyivel tisztább, sokkal részletesebb, nem mos össze (így emlékszem, de régen volt, talán igaz sem volt). A forrás szerintem ugyanaz volt a MM-ben, de akkor kezdő egyetemistaként a 10×-es, kb. 100k-s ár eléggé elérhetetlennek tűnt. Azóta 1-2 éve az egyik fejestalálkozón volt alkalmam, azt hiszem, a K701-et hallgatni, de ez ugyanakkora szakadéknyi mély nyomott nem hagyott bennem, de kifejezetten jobb volt, mint a HD485 (persze ez nem csoda).

    Szóval néhány ajánlatot szeretnék kérni, amit érdemes lehetne meghallgatni.

    Egyébként szerintem nem sokan hallották még az ST750-et, egy dolog kijelenthető róla, hogy nincs mély kiemelése, elsőre nagyon furcsa volt. De hogy mennyire kiegyensúlyozott, vagy egyáltalán az-e, azt én nem tudom eldönteni.

    A kérdőív:
    Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? otthon

    Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Elsődlegesen zenehallgatás. Játékra, filmre a régi mély hangsúlyos fejesek megfelelnek.

    Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? A dac-hoz mértem kb. hasonló, azaz nagyjából 100ezer HUF környékén.

    Vezetékes vagy vezeték nélküli? vezetékes

    Circumaural vagy supraaural? Elsődlegesen circumaural, de a supraarualt megfelelő ajánlatnál nem zárnám ki.

    Zárt vagy nyitott? Ez mindegy, jelenleg nem kell síri csendben gubbasztanom.

    Mikrofonos vagy mikrofon nélküli? Nélküli

    Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar? Ez jó kérdés. Lehetőleg egyenletes, kiegyensúlyozott talán jó lenne, de ilyet még nem hallottam. A túlzott kiemeléseket viszont kerülném.

    Mire figyeljünk oda, honnan vásároljunk? Itthoni és netes vásárlás is megfelel nekem, de persze ilyen árkategóriában az itthoni vásárlás után nagyobb a biztonság.

    Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Jelenleg a nemrég beszerzett Schiit Magni 2 Uber + Schiit Magni 2 Uber pároshoz lenne. Arról még fogalmam sincs, hogy meddig marad nálam.

    [ Szerkesztve ]

    *** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

Új hozzászólás Aktív témák