Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz goamantra #40493 üzenetére

    Úgy látom, két nap óta senki nem teszi helyre, itt az idő.
    A planár azt jelenti, hogy sík(membrános) - vagyis alakjellemző. A dinamikus és a sztatikus ellenben működési jellemző.

    "Egyébként, úgy tudom, a működési elvüket tekintve a planar és az elektrosztatikus közel áll egymáshoz és a köztudatban manapság is sokan egy kalap alá veszik őket"
    Tehát rosszul tudod, nem közel állnak egymáshoz, hanem részben átfedik egymást, a halmazaiknak közös metszete van. Majdnem minden sztatikus planár (de a planárok többsége dinamikus!). A dinamikus hangszórók egy része kónuszos alakú, másik része dómkupolás, harmadik része dómos kónusz, negyedik része planár, ötödik része hengeres, hatodik része gömbszerű-elliproid, hetedik része hullámzó "3D planár"... A sztatikusok szinte mindegyike planár, másik részük hengeres, harmadik részük gömbszerű-elliptoid...
    "A planar vs dinamikus vitába nem szívesen mennék bele.. Úgyse tudnálak meggyőzni, miért jobb a dinamikus, ahogy te se tudnál engem meggyőzni.."
    Lehetetlen is lenne belemenned planár vs. dinamikus vitába, hiszen ezek részben ugyanazok, a planár hangszórók többsége dinamikus hangszóró, a dinamikusok egy része pedig planár, azaz részben átfedi egymást a két halmaz. Ugyanígy, értelmezhetetlen is lenne arról győzködnöd bárkit is, hogy a dinamikus jobb mint a planár, hiszen a planárok többsége dinamikus, amint azt megbeszéltük immár.
    "Köszi szépen a javaslatot, de a legelején írtam (40491), hogy 'dinamikus membrános' fejes érdekelne..." Tehát az AGE-T által javasolt Oppo elvileg kiválóan megfelelne neked, mivel az dinamikus - és membrános (dinamikus planár).

    Az angyalok szárnyáról beszélsz két nap óta.

  • .DLL

    veterán

    válasz #71562240 #40551 üzenetére

    Vége: ezt mind tudjuk, éppen ezért nem mentünk fel arra a szintre. :D A dolgoban a nyomozás az érdekes, én legalábbis kíváncsian várom a fejleményeket, mint anyám amikor leül a Barátok közt elé. Az emberek 99%-nak megfelelne egy jó magne-planar fejes, de van, akinek nem felel meg a fejhallgatók 99%-a.

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

  • #71562240

    törölt tag

    válasz #71562240 #40551 üzenetére

    (#40545) goamantra
    Tehát értelemszerűen a HE400 sem a dinamikusokkal szembeállítandó, hiszen maga is dinamikus (szó szerint is és átvitt értelemben is, hehe). Dinamikus a javából.

  • goamantra

    tag

    válasz #71562240 #40551 üzenetére

    Hát köszi az infót... nagyjából érthető.
    Akkor úgy kellett volna írnom: dinamikus működésű, de NEM planár-sík(membrános) fülest keresek? :))
    (úgy tűnik a problémám a sík-membránnal van, ezt azért határozottan fenntartom.. a tapasztalatok alapján...
    ezért nem tetszik a sztatikusok nagy része (ahogy írod szinte mind az..és a planar dinamikusok

    Na jó, kezdjük előlről :) Egyetlen elvárás: V karakter ... 300ezer-ig. (így se egyszerű..)
    És a legjobb opció, mindent meghallgatni előtte.

    [ Szerkesztve ]

  • gergiboy07

    csendes tag

    Üdvözlet topikhobbitok ;)!
    Találtam egy elég jónak látszó fülest, TASCAM THO2 a neve és remek kritikát kapott, annyi a bibi hogy kell venni hozzá egy pár HM5 párnát

    Az önbizalom a siker első titka

  • Radomer

    aktív tag

    válasz goamantra #40554 üzenetére

    Gaomantra:

    1. Még mindig nem derült ki miről hajtanád...

    2. Van lehetőséged kevésbé arrogánsan is segítséget kérni, és társalogni a fórumban...remélem élsz is vele, ha már mindenki segíteni próbál rajtad.

    3. Köszönöm a megértésed a 2. ponttal kapcsolatban.

    Üdv,

  • Gzula[HUN]

    őstag

    válasz goamantra #40554 üzenetére

    Úgy látom hardveraprón, hogy vagy egy eladó fülesed, egy Panasonic RP-HX550E-K. Idézek tőled: "jó mélye van, és emellett szép magasai.. nagyon ritka páros.. elektronikus zenéhez is jó v raphez"

    Nos, ilyen kifinomult ízléssel, nem égette egy újonnan 20ezres Pana a füled?

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

  • AGE-T

    senior tag

    válasz goamantra #40554 üzenetére

    Pedig haladni kell a korral, márpedig a planárok mutatnak előre, nem a "sima" dinamikus fejesek. Valószínűleg rossz tapasztalataid egy torz véleményt mutatnak a planár fejesekről. Én a saját LCD2-met semmilyen dinamikusért nem adnám. Olyan mélyek vannak benne, leszedi a fejed. Ja és szó szerint képes kicsinálni a Sound pressure level >130dB with 15W. Én jelenleg jobb ár/érték arányú fejest nem tudok, mint egy használt LCD2. Elektronikus zenére is kiváló.
    Oppo PM 3 vagy Audeze el8 closed.

    For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

  • goamantra

    tag

    válasz Radomer #40556 üzenetére

    1. Erre a kérdésre már a legelején válaszoltam, ha nem tudod felfogni, sajnállak > [link]
    Még csak az hiányozna, hogy egy újabb vitát nyissunk itt az egyes fejes erősítők hangkarakteréről, arra van megfelelő fórum kb 40000 kommentel..... Nem látod, hogy a fülesekkel kapcsolatban is mennyire eltérőek a vélemények?..

    2. Nem gondolom, hogy bármilyen sértőt írtam volna, ami ilyen álszent hisztériát indokolna..
    Ha nem tetszik az irományom, ne olvasd.. és különösen ne oktass ki ilyen lekezelő hangnemben..
    (főleg, hogy a kérdéses témához egy szót nem szóltál hozzá) ..

    @Gzula[HUN]: valóban árulok egyet, És ?? hallottad már?.. kategóriájában teljesen jó elektronikushoz és rap zenéhez.. ajándékba kaptam, de van mellette 3 másik jobb fülesem .. ezért eladó..

    ezenkívül itt egy újonnan 90000 Ft os Heed Canamp-ot hirdetek>
    [link]

    itt meg egy új áron 120.000Ftos Sennheiser HD600-at hirdettem>
    [link]

    Te egy(!) hirdetés alapján ítélsz meg valakit? Szánalmas ez a trollkodás, amit művelsz..

    [ Szerkesztve ]

  • #71562240

    törölt tag

    válasz goamantra #40554 üzenetére

    "Akkor úgy kellett volna írnom: dinamikus működésű, de NEM planár-sík(membrános) fülest keresek? :))
    (úgy tűnik a problémám a sík-membránnal van...
    "
    Hehe, részben a membránalakkal, részben pedig a működési móddal van a problémád.
    A működési mód lényege számodra: ne elektrosztatikus legyen, hanem elektrodinamikus, és hogy a lengőcséve - azaz a mozgótekercs - ne a membránba szerpentinként vagy rácsozatként beleépített legyen, hanem a membránra orsóként ráillesztett. A dinamikus planárok lényege ugyanis, hogy a membránba építik bele a mozgótekercset, másnéven lengőcsévét. Neked ezzel van elsősorban bajod. Neked azokkal a fejhallgatós hangszórókkal van bajod, amelyekben a hangszórómembrán az (elektrosztatikus vagy elektromágneses) erőtér részét képezi, - ezek általában síkmembránosak, vagyis planárok. (Az érdekesség kedvéért megjegyzem, vannak olyan dinamikus hangszórók, amely ugyan síkmembránosak, de nem tekintjük őket planárnak, mert nem a membránba beleépítve hordják a mozgótekercsüket, hanem a membrán közepére orsóként illesztve, ezeket emiatt kónuszosnak tekintjük (kvázi síkkónuszosnak, hehe), a planáris alakjuk ellenére - no ez szintén tetszene neked, de fejhallgatóban nem nagyon van ilyen. Mégegyszer: neked azokkal a fejhallgatós hangszórókkal van bajod, amelyekben a hangszórómembrán az erőtér részét képezi.

    Tehát elképzelésed szerint neked kónuszos (dómos-kónuszos) membránú dinamikus hangszóró kell (amelynek a lengőcsévéje ugyebár nem a membránba beleépítve, hanem a membránkónusz csúcsára ráillesztve helyezkedik el, tehát nem a membrán mozog a mágneses térben, hanem a tekercs - mert a tekercs azoknál nem része a membránnak).

    No, miután tisztáztuk, hogy mit jelent, amit akarsz, én is beszállok azok kórusába, akik szerint 300ezerért valószínűleg jobban járnál egy (sztatikus vagy dinamikus) planárral, én legalábbis nem fogok ajánlani ennyiért kónuszos dinamikusat, mert verik őket a planárok az én tapasztalatom szerint is, - bár ebben az ársávban hiányos a dinamikusakkal való tapasztalatom, tehát nem mérvadó, csak legfeljebb orientáló. Tehát minden bizonnyal tévesen beszélsz a planárok rosszabb ár-érték arányáról, mert általában jobb nekik, mint a velük azonos árú hagyományos kónuszosaké.
    Egyúttal azok kórusába is beszállok, akik arra irányítják a figyelmedet (lásd a visszatérő kérdést: miről hajtanád), hogy a hangsugárzó megérdemel vele pariban álló minőségű-mennyiségű (tehát árú) erősítőt. A 300ezres ársávban a kónuszos dinamikusak se lesznek "könnyebben hajthatóak" mint a planárok, mert abban az ársávban a kónuszos dinamikusakat is szinte kivétel nélkül annak tudatában tervezik, hogy te azt rendes, odaillő minőségű és mennyiségű erősítéssel fogod meghajtani. Amit pedig ebben az ársávban nem "rendes" erősítéshez bazírozva terveznek, azokat az itt lakók nem fogják ajánlani, mert olyan a hangképük, hogy nekünk nem tetszik. Tehát az adott ársávban a kónuszos dinamikushoz való ragaszkodásod nem szünteti meg azokat a problémákat, amik miatt ragaszkodsz hozzá. Abban az ársávban nem valószínű, hogy találtatik olyan fejhallgató, amely az általad igényelt hangképpel rendelkezik, és az itt lakó hozzáértők ajánlásra érdemesnek találnák - legfeljebb kivételként lehetnek ilyenek, ha egyáltalán, merthogy fából vaskarika. Mert az az ársáv más hangképű fejhallgatóknak "van fenntartva".
    Harmadrészt azok kórusába is beszállok, akik szerint ilyen minőségi (árbeli) kategóriájú fejhallgató megérdemel vele pariban álló minőségű (mármint művészi minőségű) hanganyagot, tehát zenét érdemel, nem popzenét. Az persze a te szuverén dolgod, hogy mit hallgatsz, de szerintünk nem érdemes verébre ágyúval menni.

    A 300ezres kategória általunk ajánlhatónak tartott készülékei nem a te igényeidhez (lásd pl. V-karakter, "elektronikus zenéhez"...) készülnek - hacsaknem létezik egy-egy kivétel. Nyilván, ha erősen utánagondolnék, magam is találnék ilyen kivételt, és láthatod, mások próbálkoztak, de nem fűlik nekünk ehhez a fogunk. Egy brit arisztokrata százmillióért nem Ferrarit vagy Poschét vesz, hanem Bentley-t vagy Rolls-Royce-t vagy Maybach-ot... Az uborkafára felkapaszkodott parvenuk vesznek százmillióból Porschét vagy Ferrarit - nem szalonképes. Azért nehéz itt közös nevezőre jutnod, mert akik itt 300ezres árkategóriában tudnak gondolkodni, vagy egyáltalán hallgatni olyasmit, azok jellemzően "Bentley-t" keresnek ebben az árkategóriában, nem Ferrarit", a "Bentley-re" jár az agyuk, azt tartják jónak - kivétel a kivétel.

    [ Szerkesztve ]

  • #71562240

    törölt tag

    válasz gergiboy07 #40555 üzenetére

    Szia.
    Beszámolónak jó lenne a hozzászólásod, de valószínűsítem, hogy kérdezni akartál.

  • Radomer

    aktív tag

    válasz goamantra #40559 üzenetére

    1. Amit linkeltél abban nincs megemlítve mi mellé lesz. A dac igenis befolyásolja milyen hangképet fogsz kapni a fejesből végeredményképpen( pl: mossa a mélyet, pontatlan..stb). Erősítőbe is van jó pár ami színez. Tehát ha még nem hallottál róla létezik szinergia amit ha megtalálsz, akkor lesz olyan rendszered ami boldoggá tesz. Összkép a lényeg nem pedig a 300e.-es V-s karakterisztikájú fejhallgató.

    2. Nem mondanám hogy kioktató voltam csak javaslat, ha még szeretnél kapni segítséget azoktól az emberektől akitől segítséget vársz. :K
    "Szal nem nagyon értem miért ilyen apróságokon akadsz fenn, ahelyett, hogy próbálnál a kérdésemre válaszolni.."
    "Ha te ezt NAGYON másképp látod, akkor légy szíves kímélj meg a kommentjeidtől, mivel csak egymás mellett fogunk elbeszélni."
    Nem érzed lekezelőnek, és bántónak ezeket az idézett mondatokat annak tükrében, hogy sosem találkoztál és láttad az illetőt?! Arról nem is beszélve milyen tapasztalata van a témával kapcsolatban?

    Részemről ennyi mert még legyőzöl a rutinoddal azon a magas lovon amin ülsz. ;]

    [ Szerkesztve ]

  • Gzula[HUN]

    őstag

    válasz goamantra #40559 üzenetére

    "Szánalmas ez a trollkodás, amit művelsz.."

    Úgy látom megtaláltuk a közös nevezőt!

    Szerk.: Kicsit elmosódtak HD600 feltöltött képei, úgy látom.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

  • Bargyu

    tag

    válasz #71562240 #40560 üzenetére

    Brit arisztokratáknál attól függ, milyen öregek. A Porsche és Ferrari sportkocsi, a Bentley és a Rolls-Royce luxuslimuzin. :) A Bentley-ből van GT, amit 500LE+, de ettől még egy nehéz, rossz súlyelosztású sport-luxuslimuzin. Aki a vezetés élményéért vesz autót, azoknál a Ferrari az egyik, ha nem "A" csúcs, mert ugyan 4000km-ként szervizelni kell, de úgy össze van rakva, motorhang, súly/lóerő, súlyelosztás stb. hogy semmihez sem fogható. Szívómotorból évtizedekig nem tudott senki más 100LE/1 liter motortérfogat teljesítményt kihozni. A '80-as évekig mint sportkocsi volt a Ferrari a legjobb, aztán csődközeli helyzet, aztán luxus-sportkocsi irány. A Porsche az utcai sportautó kategória, ezek mindennapos használatra is jók és ugyanakkor súly/lóerő és össztömeg szempontjából is sportkocsik. Pl. a Porsche 911 1300-1400kg között van, így elég 400LE és leveri az 560LE körüli BMW M5 vagy AMG C65-öket, amelyek 2000kg körüliek. Nem beszélve a 911 GTx változatairól. Vén arisztokrata házaspár Londonban valóban Rolls-Royce-al közlekedik, de a kisfiuk valószínűleg Ferrarival, esetleg Porsche 911 GT3, mert vezetni ezeket jó, feltéve, hogy az autózás szerelmese. A Bentley GT egyedül jégen sebességi rekordtartó, de azt hiszem ezt Ari Vatanen állította fel, úgyhogy itt a vezető is sokat hozzáadott. Személy szerint nekem Sebastian Loeb egyedi Citroenje tetszik, 900kg és 875LE, ezzel tartja a hegymeneti Pikes Peak Hill Climb rekordját, érdemes megnézni a videómegosztón. Bocsánat a hosszú hozzászólásért, kinn zuhog, nincs jobb dolgom.

  • Gzula[HUN]

    őstag

    válasz goamantra #40565 üzenetére

    Azt hittem, ettől olcsóbb lesz a kifli a "teszkóba"... de nem.

    Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

  • jippa

    aktív tag

    válasz AGE-T #40558 üzenetére

    még egy kicsit vintidzsesedik, aztán nekem is lesz egy olyanom

    [ Szerkesztve ]

  • goamantra

    tag

    válasz #71562240 #40560 üzenetére

    Örömmel olvasom, hogy vannak akik próbálják megérteni a problémát és elfogulatlanul próbálnak segíteni."Kammerer" mindenre kiterjedő válaszai nagyon tanulságosak és informativak,
    úgyhogy részemről
    Big thx!

    Azért pár dolgot hozzáfűznék.
    - Így visszanézve, jobban jártam volna, ha első körön a max 100ezres kategóriát jelölöm be.
    Kevesebb félreértést okozott volna. :)

    A lényeg asszem itt hangzott el:
    A 300ezres kategória általunk ajánlhatónak tartott készülékei nem a te igényeidhez (lásd pl. V-karakter, "elektronikus zenéhez"...) készülnek... hacsaknem létezik egy-egy kivétel.

    Ebben lehet igazság, de azért bízom benne, hogy vannak gyártók a high end világában, akik ha csak 1-2 modell erejéig gondolnak "ránk".. és én ezt a pár kivételt keresem :K
    Az a helyzet, hogy 90-es évekből visszamaradt EDM cd gyűjteményem (250+ cd), nagyrészt jó masterelt zenékről van szó (azok még nem a mai loudness-es, túlvezérelt anyagok), és szeretném kihozni belőlük a legtöbbet amit csak lehet.. (a maximumot.. :D
    Egy szolidabb példa >
    [FSOL]

    Szal elhangzott itt pár érdekes javaslat (Fostex Th600, Denon-ok, Shure SRH1540, AKG-k, Audeze LCD2 Planar.. esetleg JVC-k, vagy a még nem említett Ultrasone-ok, esetleg Sennheiser HD800 használtan stb.... Szal lesz mit hallgatni. Köszi mindenkinek, aki segített... de ha van még tippetek, ne kíméljetek.. :D

    [ Szerkesztve ]

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Bargyu #40564 üzenetére

    "Bocsánat a hosszú hozzászólásért, kinn zuhog, nincs jobb dolgom."
    Miért nem eszel inkább? - ha jól esik.

  • #71562240

    törölt tag

    válasz goamantra #40568 üzenetére

    Fontos egyértelműsíteni, hogy a tőlem idézett mondatot hiányosan értelmezted.
    Abból a mondatból a két kiemelés mellett azt is fontos lett volna kiemelned, hogy "általunk ajánlhatónak tartott". Mert nem csak az a kérdés, hogy kivételek legyenek az adott kategóriában az igényeid szerint, hanem hogy általunk ajánlható kivételek legyenek! Ugyanis, az említett készülékek, amiket a kollégák ajánlottak, vagyis amelyeket "mi" ajánlhatónak tartunk, nem az igényeid szerinti kivételek, hanem éppenhogy a kategória kifinomultságához, középsávorientáltságához, kiegyenlítettségéhez illő típusok, amely típusok az igényeiddel többé-kevésbé szembemennek! Éppenséggel van egy-két kivétel a high-endben is, akik gondolnak "rátok", persze hogy van, könnyen meg is lehet ezeket találni, de "mi" itt azokat nem tudjuk ajánlani! Ezért is mondtam, hogy nehéz lesz közös nevezőt találni. Mert van egy-két kivétel, de mi nem azokat tartjuk ajánlhatónak. Mást tartunk ajánlandónak, főleg az adott kategóriában, mint az igényeid. Tehát ha a felsorolt, itt ajánlott típusokat megkedveled, az azt jelenti, hogy átalakítottad (vagy legalábbis kitágítottad) az igényeidet. Nem véletlenül írod, hogy "a még nem említett Ultrasone-ok". "Mi" nem is fogjuk említeni őket - tehát nem általunk ajánlható kivételek.

    A 100ezres szinten persze könnyebben összejöhet a közös nevező, mert az más kategória, más lehetőségekkel.

    [ Szerkesztve ]

  • .DLL

    veterán

    válasz #71562240 #40570 üzenetére

    Szerintem ha van, lenne, akkor ajánlanánk. Ok, személyes ismeretem nem terjed ki azon igényeknek megfelelő Hi-end fejesekre de azt írod vannak. Melyek ezek? Nem muszáj ajánlani, vagy bármilyen plecsnit ráragasztani, hogy PH! Fórum Approved, csak megemlíteni, ezzel máris meg lenne oldva a meghallgatandó lista kérdése. Egyébként engem is érdekelnének ezek, így ha tudsz ilyenről, kérlek ne tartsd magadban! :R

    (P.H.)

  • yesman

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    Érdekes felfedezést tettem és hátha tud rá valaki magyarázatot.
    Eddig Sennheiser HD-555 fejessel nem szólt jól a SB x-fi HD hangkártya. Tiszta volt, de valahogy olyan kissé dobozhangú. Úgyhogy egy Bkercsó féle Headbuffert használtam hozzá.
    Most beszereztem egy Seni HD-598 fejest és véletlenül nem a fejes erősítőbe, hanem a hangkártyába dugtam és valami eszméletlenül jól szól. Tiszta, dinamikus, teres minden, sőt sokkal hangosabban szól.Félre is tettem az erősítőt.
    Lehet, hogy az új fejes hozta ki a kártyában eddig rejlő lehetőségeket?

  • goamantra

    tag

    válasz #71562240 #40570 üzenetére

    Nem gond, hogy nem ajánljátok, elég csak megnevezni őket .. a többi már az én dolgom :)

    Nagyon jól tudom, hogy van egy fajta diszkrimináció az elektronikus zenékkel szemben, mind gyártói, mind audiofil körökben (amit manapság valahol meg is értek).. Már a gyártás során a klasszikus\akusztikus műfajoknak akarnak kedvezni, mivel a pénzesebb zenekedvelő réteg azt hallgatja.. Az ő általuk kultivált zenei stílusokhoz igazítják a high-end, drágább fülesek hangképét, mert így tudnak többet eladni.. Pl Nem véletlen, hogy nagy ívben kerülik a kövér mély hangzást, mondjuk ami 5hz ről indul.. mert az bántja a kifinomult zenéhez szokottak fülét...
    Ezzel nincs gond, mivel ha hiszed, ha nem én 30%ban komolyzenét, jazzt, skandináv rock zenét hallgatok.. (ahhoz van is külön egy Beyer fülesem)

    Viszont azt fájlalom, hogy mostanában ennyire elhanyagolják az esetleg EDMet, dögös metált v popzenét kedvelőket.. Rengeteg kiválló felvétel van ezekben a zenei világokban is amit sokan hallgatnak, viszont nagyítóval kell keresnem az ezekhez jól passzoló jobb minőségű fejeseket.. Szerintem lenne rá igény..

    [ Szerkesztve ]

  • #71562240

    törölt tag

    válasz .DLL #40571 üzenetére

    "...ha tudsz ilyenről, kérlek ne tartsd magadban!"
    Hát dehogynem! Épp az a lényeg! Én nem fogok példálózni (hacsaknem elrettentőleg, de az más helyzet) olyannal, ami gátolandó - és ez természetesen független attól, hogy igazam van-e, amikor gátolandónak gondolom.
    "...ezzel máris meg lenne oldva a meghallgatandó lista kérdése."
    Ellenkezőleg, el lenne rontva a lista, hehe. Ami arra való, hogy ne terjedjen, azt én nem fogom emlegetni, azt ne hallgassák meg - hacsaknem elrettentő példaként, de az egy másik helyzet, az a szakemberek, szakírók, felkészült műkedvelők szakmai ügye, az nem tanácsadási listázási ügy - hacsaknem "B-listázás", hehe.
    A 300ezres kategória egy úri szalon. Ott csak szalonképes dolgokról essék szó, azért szalon. A 100ezres kategória már bonyolultabb ügy, de én ott se... Én lehetőleg 10ezerért se emlegetek V-karakterűt, "loudnessest".
    Nem vagyok brit arisztokrata, sőt, panelproli vagyok, de a "Bentley-t" megértem, aki teheti vegyen "Bentley-t" (sofőrrel, persze), a "Ferrarit" azonban én nem fogom emlegetni...

    (#40573) goamantra "Nem gond, hogy nem ajánljátok, elég csak megnevezni őket .. a többi már az én dolgom :) " Hehe, .DLL-re rímelsz. Részemről lásd fent.

    [ Szerkesztve ]

  • Dave™

    nagyúr

    válasz goamantra #40573 üzenetére

    Elektronikus irányzatokat miért nem lehet lineáris fejhallgatón hallgatni? Miért jobb, ha iszonyatosan ki van emelve a mély és a magas? Szerintem pont azért lineárisak a high-end fejesek, mert az a cél, hogy a lehető legjobban adják vissza a zenét. Amiben meg van középtartomány is, amit viszont teljesen a háttérbe tolsz egy V karakterű fejhallgatóval. Szoktam akusztikust, indie-t, chilloutot, nu jazz meg egyéb fajta zenéket is hallgatni, mindet ugyanazon a lineáris AD2000-esen, illetve ha zárt kell akkor a szintén lineáris K550-en. Ugyanúgy élvezem, legyen szó bármilyen stílusról. Volt több V fejesem is (A900, W1000X ami beugrik), de valahogy nem tudtam megbékélni velük, "tönkretették" a zenéimet.

  • #71562240

    törölt tag

    válasz yesman #40572 üzenetére

    "Lehet, hogy az új fejes hozta ki a kártyában eddig rejlő lehetőségeket?"
    Szerintem elsősorban nem erről van szó. Ez inkább a szinergia ügye.
    A szinergia az, amikor erényekkel és hibákkal rendelkező készülékek szerencsésen illeszkednek, azaz erényeik inkább erősítik, hibáik inkább kompenzálják-kiegyenlítik egymást. A HD598 tónusa, hangszíne szerencsésebben illeszkedik a hangkártyádéhoz - és csak kisebb (de azért fontos!) szerepe lehet annak, hogy a HD598 többet kihoz a hangkártyádból, mint a HD555.

  • yesman

    csendes tag

    válasz #71562240 #40576 üzenetére

    Igen valószínűleg igaz lehet, mivel a Sennheiser is színezi hangot rendesen. Mindenesetre ez egy nagyon jó páros, mint véletlenül kiderült. Eszement jó hangja lett így a fülesnek.

  • goamantra

    tag

    válasz Dave™ #40575 üzenetére

    Részemről azért, mert ha nincs elég bass, vagy lapos\tompa a magas.. hiányérzetem lesz...
    Ha a felvételen erőteljes a bass, akkor miért nem hallom a fülesen , a hangfalakon viszont igen? (félre ne érts, nem várom el a fülestől, hogy gyomros mélyeket produkáljon, de azt elvárom, hogy valamennyit adjon már át a koncertfeeling-ből... képzelj magad elé egy koncertet, 30as mélyládák mindenhol... hallgatod ugyanazt fülesen, azt jön belőle cincogás ..
    Komolyzenénél, jazznél nincs ilyen jellegű problémám..

    Ha már választanom kell, a "n" és a "V" karakter közt..akkor inkább a V...

    p.s. : már kicsit fáradt vagyok, szal ezt a választ majd átgondolom mégegyszer.. :)

    [ Szerkesztve ]

  • aladarka

    tag

    Sziasztok!

    Ha esetleg látott vki mostanság egy bontatlan Audio Technica ATH AD700as (nem az AD700x) változatot, kérem írja már ide, hogy hol lehet beszerezni. Tudom, hogy már nem gyártják, de hátha valahol raktáron maradt korábbról... Bemutató darab nem érdekel, köszönöm.

    Üdv

  • Dave™

    nagyúr

    válasz goamantra #40578 üzenetére

    Azért mert nincs kiemelve a magas, még nem kell lágynak meg tompának lennie. Vannak tompább/lágyabb magasú fejhallgatók (pl. a korábban említett HD650 inkább ilyen), vannak a semlegesek (HD600/AD900 pl.), meg az élénkebbek (pl. DT880), ezek egyikében sincs kiemelve mégis eléggé különbözőek. Aztán ott a W1000X pl, amiben meg eléggé emelve van, vagy az AD900X, aminek a középmagasa van feltolva - ettől ezek lesznek a hangsúlyosak, a többi tartományt a háttérbe tolva. Egy koncerten alapvetően nagyon nem lesz lineáris a hang, ott persze hogy fel van tolva a mély az egekbe (meg a mély ütemére ugrál mindenki). De otthon szerintem nem kell olyan túlvezérelt hangot előállítani, az úgyis inkább torz mint tiszta. Egy rendes lineáris fejhallgatónak is feszes és képes ütni a mélye, ebből a szempontból pl. az Audeze LCD-k bizony brutálisan jók, csak te ezeket alapból kizártad. De ezekhez kell a normális forrás is. De hogy olcsóbb és hagyományos alternatívát mondjak a K550 mélye is kiváló a kategóriájában, főleg az 50-100Hz körüli tartományban, feszes, nem telepszik rá semmire mégis abszolút jelen van. Nem kell loudness, hogy élvezhető legyen vele a zene. De hallgass meg egy DT880-at is. És higgy a többieknek, hogy jobban jársz egy normális DAC+erősítő plusz felső-közép fejessel, mint egy egyszerűbb forrásra kötött felsőkategóriással, mert igazuk van.

    aladarka: szerintem ne vegyél már olyat, amikor lehetett kapni is jobb ajánlat volt az A900, most meg az A900X sokkal jobb és olcsóbb is (külföldről).

    [ Szerkesztve ]

  • zatom

    tag

    válasz goamantra #40573 üzenetére

    Nos, a megoldas sokkal egyszerubb a problemadra, mint hinned: szokott lenni fejhallgatos talalkozo, ahol sokfele fejest sokfele erositessel meghallgathatsz.Nagy segitseg lehet a donteshozatalban.Nem mellekesen a tarsasag is jo!

    Remelem, osszel megint osszejon, en is kivancsi vagyok sokmindenre.Mondom ezt ugy, hogy en mar nem keresgelek, megvan a rendszerem.Szivesen megmutatom, habar nem "V", es "sajnos"csak elektrosztatikus, ami Te nem szeretnel.Egy hallgatozas utan esetleg a velemenyed is megvaltozhat.Egyebirant: Stax SR Lambda, Stax utanepitett csoves erosito, Audio-GD NFB-17.2 DAC - es barmilyen hihetetlen, alig tobb 300 ezernel.Persze nem ujionnan.Masnak meg mas osszeallitas jott be.A lenyeg a ZENE!Talan hihetetlen, de szamomra komolyzenen, '70-es' rockon, sved metalon, sot elektronikus zenen is jol teljesit.

    Nekem is voltak eloiteleteim, szerencsere megszabadultam toluk.Javaslom, hogy Te is hallgatozz, aludj ra egyet-tobbet, gondold ujra, csodak johetnek az eletedben.

    A mostani arctalan, indulatokkal es meggondolatlan kijelentesekkel teli vita helyett FEJESTALI!

  • #71562240

    törölt tag

    válasz goamantra #40573 üzenetére

    "Nagyon jól tudom, hogy van egy fajta diszkrimináció az elektronikus zenékkel szemben, mind gyártói, mind audiofil körökben (amit manapság valahol meg is értek).. Már a gyártás során a klasszikus\akusztikus műfajoknak akarnak kedvezni, mivel a pénzesebb zenekedvelő réteg azt hallgatja.. Az ő általuk kultivált zenei stílusokhoz igazítják a high-end, drágább fülesek hangképét, mert így tudnak többet eladni."
    Dehogy, ez akkor már inkább éppenhogy fordítva van! A high-end azért illeszkedik az audiofil ízléshez inkább, mert az a kis forgalom, nagy haszon elvén működik, vagy egyáltalán, a jóízlés elvén! A hig-end elsősorban jó, minőségi akar lenni, ízléses akar lenni, és csak másodsorban eladási darabszám. Annyit készítenek belőle, amennyire igény van. Ha egyet, akkor egyet. A kommersz megy a darabszámra, és ott azért kultiválják például a "kövér mély hangzást", sőt inkább a V-karaktert, mert így tudnak többet eladni, mert a "széles néptömegek" azt igénylik, azt veszik. Gazdag, jóízlésű, "audiofil", high-end fogyasztó alig-alig van, az egy apró rétegigény, ott alapból a megalkuvásmentes művészi minőség a cél, nem a darabszám, a high-endnek alapvetően a tervezőjéhez, a készítőjéhez kell szólnia, ott a darabszám csak "bónusz" - legalábbis ez az elv. Mondhatni az a "cél", hogy keveset tudjanak eladni.
    "...én 30%ban komolyzenét, jazzt, skandináv rock zenét hallgatok.. (ahhoz van is külön egy Beyer fülesem)." Erről van szó. Az úgynevezett "elektronikus zenéidhez" is a "külön Beyered" lenne ajánlott itt - lásd Dave felvetését. A "külön Beyered" persze elsősorban nem műfajokra való, hanem zenére, azaz művészetre, a "külön Beyered" a műfaji igényekkel kevésbé alkuszik meg, mint az a fejhallgató, amire most ajánlást vársz tőlünk egy olyan árkategóriában, amely eleve arra való árkategória, hogy ne alkudjon a műfaji igényekkel, ne érdekeljék az eladási darabszámok, ne a V-karakterigényedet akarja kielégíteni. Erről szól a dolog.
    "Viszont azt fájlalom, hogy mostanában ennyire elhanyagolják az esetleg EDMet, dögös metált v popzenét kedvelőket.. Rengeteg kiválló felvétel van ezekben a zenei világokban is amit sokan hallgatnak, viszont nagyítóval kell keresnem az ezekhez jól passzoló jobb minőségű fejeseket."
    Dehogy, éppen ellenkezőleg! Minden határon túl kedveznek a "dögös metált", popzenét kedvelőknek, és az irdatlan dömpingjük közepette is alig-alig van jó hangfelvétel ezek között, és Dunát lehet rekeszteni az ezekhez passzoló, szándékosan irdatlan fejhallgatókkal. A "V-karakterűekkel". A loudness-es műfajokkal, a loudness-es hangfelvételekkel, a loudness-es készülékekkel Dunát lehet rekeszteni (sajnos a 300ezres kategóriában is egyre inkább!). "Szerintem lenne rá igény." Az irdatlan "V-karakterűekre" van igény, éppen erről beszélek végig, és te is ilyen igényt fogalmazol most meg, szemben a "külön Beyereddel" és az ahhoz való "külön zenéiddel". Amit te a tanácskérésed szerint jónak tartasz, azt "mi" a 300ezres kategóriában a szánkra nem vesszük - de lehetőleg a 100ezresben se. Ezért mondtam, hogy ha az itt ajánlott típusok tetszeni fognak, netán az itt nem véletlenül nem említett Ultrasone-okkal, Doktorbrékkel, Monsterekkel, Marley-kkel... ellentétben, az azt jelenti, hogy az itt közölt kritériumokhoz képest átalakult az igényed - és odafordult a "külön Beyered" felé, és a "külön Beyerrel" hallgatott "külön zenék" felé, és lemondtál azokról a popzenékről és hangfelvételeikről, amelyeket most besorolsz a "szintén kiválóak" közé, oktalanul.

    "Ha a felvételen erőteljes a bass, akkor miért nem hallom a fülesen , a hangfalakon viszont igen?"
    Összehasonlíthatatlan. Miért nincs négy kereke a motorkerékpárnak?
    Én itt már többször elemezgettem, hogy a hangdoboz a valósághoz képest egy játék, de van alapja, hogy lineáris hangdoboz felidézze a valóság illúzióját, ellenben a fejhallgató még a hangdobozhoz képest is csak játék, a lineáris fejhallgató még a hangdoboz illúzióját se tudja felidézni, tehát bizonyos mélykiemeléses csalásokkal tudja felidézni a fejhallgató a hangdoboz illúzióját - na de a valóságét?! A fejhallgató a fejhallgatóhoz hasonlítandó - és persze az eredeti zenéhez is csak fejhallgatóként. A fejhallgató csak fejhallgatózni jó, azaz a fejhallgató kényszerpóteszköz, nem zenehallgatásra való, csak használjuk, ha nincs más. És utána jön a fülhallgató...

    [ Szerkesztve ]

  • goamantra

    tag

    válasz #71562240 #40582 üzenetére

    Eddig a drágább fejesekről beszéltünk, nem tudom minek hozod fel a Beats , Marley féléket.. Normális ember kerüli azokat.. :)
    Egyébként külföldön az a 2-300ezres kategória (amit én keresek) nem feltétlen "high-end"...

    Egyébként Te el se tudod képzelni, hogy egy enyhén(!) V karakterű fülesnek jó hangja lehet??

    Egy szóval nem mondtam(ha igen, idézd!), hogy az iszonyatos kiemelések híve vagyok, sőt kifejezetten utálom a szúrós magasakat, vagy a mindent betakaró, agyrengető mélyeket...
    Viszont legalább ennyire utálom, a nyitott terű de száraz, vékony hangú puffogó, cincogó füleseket..
    Egy kompromisszumos megoldás érdekelne, a kettő közt .. balance-ban.. És ez az amiből kevés van, a középút.. Nem véletlen, hogy annyian cserélgetik a füleseiket, mindenki keresi a neki tetsző ideális hangot a zenéihez..
    Ahogy én is..

    [ Szerkesztve ]

  • aladarka

    tag

    válasz Dave™ #40580 üzenetére

    Köszi a gyors választ. Amire nekem kellene, még mindig tökéletes választás lenne. Főként játékhoz kellene, illetve fontos szempont még, hogy nagyon kényelmes legyen (ezt a modellt próbáltam hosszabb ideig és teljesen elégedett voltam vele). Külföldi beszerzés nem játszik, számla miatt macerás. Úgyhogy ha valaki mégis látna ilyet mostanság, szánjon meg egy címmel. Köszi.

  • Bargyu

    tag

    válasz #71562240 #40569 üzenetére

    Tudod én előre elnézést kérek, mert biztos a legjobb szándék ellenére sem mindenkinek tetszik, amit írok. Tőled is ezt kértem, de úgy látom ez kevésnek bizonyult.

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Bargyu #40585 üzenetére

    Nem értelek (mármint te nem érted). Kedélyeskedtél, visszakedélyeskedtem. Elsütöttem a jól ismert rendőrvicces szójátékot, ezenkívül nem történt semmi részemről.

  • #71562240

    törölt tag

    válasz goamantra #40583 üzenetére

    "Egyébként külföldön az a 2-300ezres kategória (amit én keresek) nem feltétlen "high-end"..."
    Itthon se.
    "Eddig a drágább fejesekről beszéltünk, nem tudom minek hozod fel a Beats , Marley féléket." A tipikus karakterük miatti negatív példaként - és persze azoknak is vannak "drágább" típusaik. "Normális ember kerüli azokat.." A Beats-nek egyébként van egy-két egészen kulturált hangú típusai is (alkalmasint túlárazottan), a Marley-től még nem hallottam hallgathatót.
    "Egyébként Te el se tudod képzelni, hogy egy enyhén(!) V karakterű fülesnek jó hangja lehet??" Hááát... Mindenesetre nálad valószínűleg egy kicsit más az "enyhén V-karakter" (és a jó hang), mint nálam.

    "...sőt kifejezetten utálom a szúrós magasakat, vagy a mindent betakaró, agyrengető mélyeket. (...) ...legalább ennyire utálom, a nyitott terű de száraz, vékony hangú puffogó, cincogó füleseket." Ezzel kapcsolatban egyébként érdemes figyelembevenni, hogy a tipikus fejhallgatóban ugyebár egyetlen hangszóró van, tehát egyutas (ellentétben a tipikusan többutas hangdobozzal), és akusztikai machinációkkal igyekeznek kompenzálni, hogy egy hangszóró nem nagyon tudja még a minimálisan lesugárzandó frekvenciasávot sem lineárisan átvinni. Ezért a V-karakter valójában nem is V-karakter, mert a közép- és felsőmélyeket illetve az alsómagasakat képesek-kénytelenek kiemelni, hogy a széleken is maradjon valami a lekonyulás közben. Jellemzően nem is a magasak a szúrósak a fejhallgatóban, hanem a prezenszsáv, a kiemelt mélyek pedig azért "takarnak be mindent", mert valójában a felsőmélyek és alsóközepek vannak kiemelve. Ez adja a tipikus fejhallgatóshangot, azaz a felsőmély-alsóközép illetve a prezenszsáv kiemelése. A planár fejhallgatók szokatlanságát részben éppen az adja, hogy a módszer jobb típusai viszonylag széles sávban, 10Hz-25000Hz között viszonylag lineárisak tudnak lenni, ezért nem alkalmazzák rajtuk az említett "kvázi V" kiemeléseket.

  • Dorien

    veterán

    válasz aladarka #40579 üzenetére

    AD700 - 45k
    Ezzel jobban jársz: AD500X - 41k

    "Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

  • #16820480

    törölt tag

    válasz goamantra #40568 üzenetére

    Most tulajdonképpen akkor nyitott vagy zárt fejest keresel? Mert az LCD2 és a HD800 is nyitott. Az Ultrasone meg ilyen Bowers & Wilkins, meg Bang & Olufsen kategória, magas árral, átlagos hangminőséggel. Akkor már esetleg felpróbálhatnál egy ATH-M70X-et is akár, hátha tetszik a hangja.

    Szerintem hihetsz egyébként AGE-T véleményének, mert ő elég sok edm-et hallgat, és mégis LCD2 meg K550-en teszi, ami mindkettő elég lineáris fejes, de megfelelő erősítővel alatta nagyon élvezetes hangot tud. A lineáris nem száraz hangot jelent, hanem hogy nem csak egy tartományt tud megfelelően (kiemelten) megszólaltatni, hanem az összes tartományban megfelelően ütős tud lenni, feltéve, hogy a zene abban a tartományban jelen van. Példul a Denon D600 remek lehet olyan zenére, amiben csak basszus és egy kis magas van, mert ezeket a hangokat tudja adni, de mondjuk gitáros éneklős zenével (mondjuk akár egy Dream Theater) már mosott katyvasz lesz, mert nem bírja egyszerre azt a sok részletet megjeleníteni.

    Simán lehet, hogy jobban járnál valami gazdaságosabb megoldással, ami ilyen 100 ezer körül/alatt van, és egy jó forrással hozzá. Tehát mondjuk egy SRH1540+jó erősítő, vagy hasonlóval, ahol nagy nagy hangsúly van a +jó erősítőn, mert nyilván az összes eddigi ajánlást így kell értelmezni, nem pedig úgy, hogy megveszed az XY fejest, és majd az ájpedről úgy fog szólni, mint koncerten a 30-as mélyláda.
    Ott van amúgy még az AKG K545, annál kifejezetten erősek a mélyek, nekem van, szeretem is, bár amióta van Fostex T40rp, azóta fel sem tettem a fejemre, pedig a T40 a felébe (sem) kerül az AKG-nak...

  • aladarka

    tag

    válasz Dorien #40588 üzenetére

    Köszi. Voltam náluk, de sajnos nem bontatlan már az AD700asuk, bemutató darabról van szó.

  • Dave™

    nagyúr

    válasz aladarka #40590 üzenetére

    Ó bocs, én azt hittem zártat keresel, nem vettem észre a D betűt.

  • Dorien

    veterán

    válasz aladarka #40590 üzenetére

    Vedd meg az AD500X-et, szeretni fogod. :) Alig 235 g, ennél kényelmesebb fejes még nem volt a fejemen. Játékhoz (is) tökéletes.

    [ Szerkesztve ]

    "Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

  • NTonee

    veterán

    Üdv a lakóknak!

    Javaslatot szeretnék kérni...
    Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Csak otthon
    Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    film, zene (zenei téren kb mindenevő vagyok, de többnyire elektronikus)
    Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    Örülnék, ha 20ezer forintba beférne, de kicsit mehet fentebb, ha nagy minőségi ugrás lenne. (bár gondolom, egy Sennheiser HD201 után kb minden az lesz :) )
    Vezetékes vagy vezeték nélküli?
    Vezetékes
    Circumaural vagy supraaural?
    Circumaural
    Zárt vagy nyitott?
    Minél kevesebb hang szűrődik ki, annál jobb, tehát gondolom, zárt.
    Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
    Kiegyensúlyozott hangzást. Nem szeretem a túlzóan erős mélyeket sem és az erős magas kiemelést sem
    Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Notebookban integrált SB Recon3Di, illetve usb-s SB X-Fi Surround 5.1 Pro

    Nem tudom, hogy ebben az árkategóriában elvárható e a plüss párna és a cserélhető kábel, de tudnék neki örülni.

    Előre is köszönöm a tanácsaitokat!

  • HTCX715

    tag

    Szevasztok!
    Nemtudom mennyire vagytok otthon a fejesek szerelésében, ilyen irányú kérdésem lenne(az asztalomon helyet foglaló laptopnak csúfolt szar miatt örülök, hogy ezt leírom, nemhogy visszaolvassak) :
    Van egy philips shl3300-as fejhallgatóm. Szét kellene kompletten szerelnem. Tud valaki ebben segíteni?
    Más:
    Kaptam a telómhoz egy tdk st100-as fejest. (mivel rossz a fent említett philips) Használom egy ideje. Elkezdett a pántja nyúlni! Kb. 1 hét után már használhatatlan.(egy új mellett szemmel látható. L-es bukósisakot hordok, de ez legkissebre véve is leesik a fejemről.) Tapasztalt már valaki ilyet?
    Előre is köszi!

  • zsocy

    őstag

    válasz NTonee #40593 üzenetére

    Először is üdv a topikban NTonee :)

    Én így elsőre a Takstar Pro80-at mondanám, zárt is, jól is szól, belefér az árba is.

    A többiek biztos kiegészítik majd, főleg ha használt is jó.

  • JackFeryll

    őstag

    Az normális, hogy mióta nyitott fejhallgatót használok (szerintem) hangosabban hallgatok zenét, mert nem kellemetlen és több részlet kijön ?

  • andzsin73

    tag

    Sziasztok, egy AKG K340-et nyúzok, nem egy mai darab, viszont 1 óránál tovább nem lehet hordani, mert lebillen a fejed:) Klasszikus, chill out, easy listening és hasonló stílusú zenékre kellene nekem egy könnyebb füles, elsősorban zárt. És lehetőleg ne 50 rongyba kerüljön:) Tudtok valamit ajánlani? kösz

  • Dave™

    nagyúr

    válasz andzsin73 #40597 üzenetére

    Ha mindenképpen zárt kell, akkor egy AKG K550/K551-et tudok javasolni, előbbi 40 körül van, utóbbi kifutott, de ha találsz akkor olcsóbb, illetve használtan mindkettő nagyon jó áron fellelhető. Zárthoz képest elég szellősek, én is sok hasonló zenét hallgatok egy K550-en, igazi mindenes szerintem.

    [ Szerkesztve ]

  • Norbancs

    tag

    Sziasztok! Otthoni használatra zárt, vezetékes fülhallgatót keresek. Nem vinném ide-oda, tehát nem kell, hogy kompakt, összecsukható legyen, nem kell rá mikrofon. Számítógéphez csatlakoztatva használnám mindennapi dolgokra, zenei stílusok közül a rock és egyéb, inkább gitárorientáltabb zenék a dominánsabbak (elektronikai zene semmi, hörgős metál sem). Ezen kívül esetleg gitárerősítőre csatlakoztatva használnám gyakorlásra. Keret nem túl nagy, 10 ezer Ft körül gondolkodom, a lényeg, hogy minél inkább 20 ezer alatt legyen. Nem várok csodát, eddig 2-3 ezer Ft-os fülesnél még nem volt komolyabb. Előre is köszönöm. Ha kihagytam valamit igyekszem minél hamarabb reagálni.

    Ui.: Ha úgy jobban kijönnék akkor külföldi rendelést is megkockáztatnék.

  • AGE-T

    senior tag

    válasz goamantra #40583 üzenetére

    Vegyél egy Sennheiser HD25-t, én ezzel keverek techno zenét, és boldogság van. Nem tudom még ki innen edm kedvelő, de én eléggé benne vagyok a témában, és én is audezet használok, ha igazán oda akarom tenni a zenét. Akg is simán rendben van egy kis Sander Van Doorn-ra, Westbamra, de akár Noisecontrollerst is jó hallgatni róluk. EDM- re szerintem ugyanúgy lehet költeni, ott is rengeteg részlet jön elő egy jobb rendszerről.

    For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

Új hozzászólás Aktív témák