Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz South Velen #42825 üzenetére

    Hogy "magasabban" szól a mélye, nem a te hülyeséged. Szó is volt róla, többször mondtam, hogy az igazán mélyei eléggé hiányoznak, lekonyul a szubbasszus régióban, ezért a mély hangszíne is olyan mint egy olcsó szubbasszusnak - lásd házimozis karaktert is sokat emlegettem, a házimozinál szokás 100-200Hz-nél szűrni a szubbasszus-sugárzót. A bejáratás amúgy azirányba fog hatni, hogy a sávszélei egy kicsit kinyílnak, kitolódnak, kicsit szikárabb-transzparensebb hatású lesz. - persze az emlegetett karaktere ettől még bőven megmarad.
    Az kulcsmondat, hogy közepei, magasai jól szólnak és vannak is szépen. Ezzel összefüggésben én arra is utaltam, és továbbra is hangsúlyozom, hogy nem (közel sem) a Retro DJ a részletezőbb, hanem caak annak látszik a testetlenebb tónusa miatt. Az XB450 jóval több részletet megmutat (és magasabbra megy), csak ezek a részletek nem kiordibálnak, hanem "kontextusba helyeződnek" - állítom én. Át kell (mármint át lehet) rá szokni, és akkor közelebb jut az egyensúly felé a hallásélmény. Mert a minőségi képességei elég jók, csak ugye első blikkre a feldúsított XB-s tónusa kelti fel a figyelmet.

    Továbbra is tiltakozom, hogy a Retro DJ-t többen is képesek vagytok egy napon emlegetni akár az XB450-nel, hát még 30-40ezer forintos Sennheiserekkel, AKG-kal. Igaz, sose is értettem a Retro DJ túlértékeltségét, számomra az egy kb. a helyén levő 6000 forintos olcsó fejhallgató, annak jó, de nem több - állítom én. Olcsó "látszat V-karakterű". JVC-K, Philipsek... 6000-ért is sokkal jobban tudnak szólni.

Új hozzászólás Aktív témák