Új hozzászólás Aktív témák

  • Kisszidi

    csendes tag

    Sziasztok,

    Egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani veletek az elmúlt 7 hónapból.
    Segítséget kértem tőletek zárt fejhallgató választásban, és nagyon jó tippeket kaptam. Alapvetően a nyitott fülesek hangzását szeretem, ezért ezeket nézegettem eleinte, mielőtt tanácsot kértem volna.

    Grado SR-125e:
    Ebay liciten vettem, 84 Euró volt szállítással Angliából, hibátlan állapotban, 8 hónaposan.
    Amint kipróbáltam, leesett az állam, imádtam kényelemre, hangra. Nyílt, dinamikus, kiszínezi ugyan egy kicsit a zenét, de nem rossz értelemben. Nem tolja túl egyik tartományt sem, nem tolakodó. Ennek a fülesnek a rock fekszik legjobban, de mindenhol megállja a helyét.
    Imádtam felvenni, ényelmes, jól szellőző a fülpárna.
    A dizájn is bejött, bár árához képest szerintem sok a gagyi műanyag.
    2 hátránya van: iszonyat hangos kifele, és a kábele olyan vastag, hogy vontatókötélnek is elmenne.
    Elcserélve a következőre.

    Philips Fidelio X2:
    Egy csóka feldobta, hogy cseréljem el vele a Gradot, és fizessek rá 20 Eurót, én meg elfogadtam kíváncsiságból.
    Ez nem csinált akkora bulit a fejem körül, viszont részletesebb, főleg középen, nagy tere van és valósághűbb hangzást adott. Kicsit száraz.
    Az anyaghasználat a Grado ellentéte: sok vaskos fém, memóriahab párnák plüssel.
    Kifele halkabb volt mint a Grado, de még mindig hangos, viszont a füleim belesültek.
    Érdekes, de mindig úgy hallottam, mintha egy emelvényen lennék, a zenekar meg előttem, valamivel lejebb. Ilyet nem olvastam sehol, és amikor az új gazdája kipróbálta, ő sem érzett ilyesmit, én folyamatosan.
    Eladva: Meghírdetve 150 Euróért, elkelt 135-ért.

    Ekkor tettem fel itt a kérdést: zárt fülest szeretnék, hogy melóban és repülőn is használhassam, de nyílt füles hangzásával. Meglepetésemre kaptam ötleteket, nem lettem elhajtva. :DDD

    Shure SRH940:
    170 Euró Ebay-ről vásárolva, garival.
    Sosem tetszett a dizájn, nagyon műanyag hatású.
    Azonban a hangzása közel olyan, amilyet szerettem volna, nyílt, tiszta, de sok a magas benne. A hangszerek sem különültek el úgy, mint a Philips esetén. Elsőre kényelmes, aztán izzasztó. Van valamennyi tere, de nem pontos, ennyi pénzért zártól nem is vártam jobbat. Alapvetően tetszett, de 2 hónap után eltört a csuklónál, így visszakaptam az árát. Ja, és ahogy mozgattam a fejem, néha nyikorgott a műanyag.
    A postaköltséget buktam, így -14EUR.

    Meze 99 Classics:
    55.000Ft volt, Hardverapróról, használtan.
    Imádtam a kinézetét, a fát, a kis fém alkatrészeket.
    A hangzása elsőre tetszett, aztán észrevettem, hogy hiányoznak apró részletek, amiket eddig hallottam. A magasa nem az igazi, a mélyek kicsit mosottak, tér sem sok jön át.
    A Meze talán kicsit lusta.
    Ahhh, de a kinézete, a fa tapintása, isteni, csak emiatt agyaltam azon, hogy megtartom.
    Elkelt 195 Eurós áron online.

    Sennheiser Momentum Wireless on ear:
    Azért vettem, mert újan 150 Euróért kihagyhatatlannak tűnt, és ki akartam próbálni mit tud egy zárt Sennheiser.
    Kábellel hallgatva hirtelen úgy tűnt megvan minden: nyílt hangzás, elfogadható tér, mély, szerencsére csak enyhén színezett hangkép, tartalmas középtartománnyal.
    Néhámy perc után kényelmetlenné vált, erősen nyomta a fülem, és ez az érzés csak 1 óra múlva kezdett enyhülni. Szóval nem mondanám kényelmesnek.
    Az anyaghasználatra nincs panasz, fém műbőrrel és normálisan kinéző műanyaggal.
    A táskája viszont böszmenagy a fejes méretéhez képest.
    Elkelt volna 150 Euróért, de annyira rendes volt a srác, hogy egy 10 Euróst visszaadtam.

    V-Moda Crossfade M100:
    Ezt párom vette magának használtan, 140 Euróért. Iszonyat jó a hangzása!
    Márha szereted, ha úgy szól a zene, mintha egy bezárt pottyantós gödrében állna a zenekar, te meg a sufni mögül hallgatod őket. Tragédia. Mosott magas és közép, durván túltolt mély, minden hang középről jön, semmi köze a valósághoz.
    Viszont nagyon kényelmes!
    Egy poénnak elment, párom imádta, aztán eladta, miután meghallgatta a fenti Sennheisert. Érdekes, aki megvette, egy 1000 Euró körüli jejátszóval jött kipróbálni, ami elég szűrreálisnak tűnt nekem.
    Elkelt 120 Euróért.

    Sennheiser Momentum Wireless over ear:
    Újan vettem, bontatlan dobozban magánszemélytől, 150 Euróért, igaz autóztam érte 3 és fél órát összesen.
    Ezzel úgy érzem, révbe értem. Erre vágytam. Kábellel minden tartomány tiszta, van dinamikája, nyílt hangzása, zárthoz képest nagyon jó tere. Jól zár kifele és befele egyaránt. És a részletek! Imádom. A legtisztább, legpontosabb mély, amit eddig fülesben hallottam. Hangszerek és egyéb hangok határozottan elkülönülnek.
    A fejem nem sül bele, ami meglepett, de nagyon örülök neki. Kényelemre jó, igaz volt már jobb, pl a Grado, de nem nyom, semmi kényelmetlenséget nem okoz. Csak nincs az a fejre-fülre simuló kellemes érzés, mikor felveszem, de ennyi, mikor már a fejemen van, nagyon patent.
    A táskája nem túl kecses, maga a fejes viszont masszív, jó anyagokból gyúrva. A bluetooth és a zajzár csak hab a tortán.
    Hátránya más BT fülesekhez képest, hogy funkciószegény, az appban konkrétan csak az alkalmazás háttérszínét lehet állítani, semmi mást. Zajzár nem állítható, bekapcsolt fülessel a zajzár nem kapcsolható ki, nincs ambient sound mód, se szűrési paraméterek (ami pl elérhető az MB660-ban vagy a Sony WH1000-ben). De mint vezetékes és vezeték nélküli füles, nagyon jó. Természetesen passzív módban a zajzár is inaktív.
    Párom megkért, hogy a Mikulás egy ilyet tuszkoljon a csizmájába.

    Hát ennyi, most kell egy jó laptopra köthető, kisméretű DAC. Sabaj DA2 vagy DA3 lesz, azt hiszem, de még nem döntöttem el.

    Remélem lesz olyan, akinek segít a fenti körút a közepes fejesek világában.

Új hozzászólás Aktív témák