Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    A múltkori vekengésem eredőjeként végülis bevásároltam egy pár fejest, és így ~2 hónap után megosztanám a tapasztalataimat.

    Ami volt: Superlux 681EVO; amit eddig megvettem: Superlux HD-660 és iSK HF2010 ('Freeboss' alteregó alatt); ami még a sorára vár: iSK MDH8500.

    Az EQ mindegyiknél ugyanaz: APO-val 6k-tól 'kissé lejt', 7-8k környékén keményen megvágva (-9dB), onnantól fokozatosan 'emelkedik' - egyébként flat.

    Ugyanazokat az előadókat fogom recitálni példaként, akiket anno már felhoztam.

    A l'art pour l'art jellegű lélekképek szóbafoglalásában nem vagyok jó, így a végén maradt az autós analógiára ráhúzott konklúzió.

    Superlux 681EVO

    Jelenlegi 'config': pleather párnák és dumper filc kiszedve.Tartom, amit azelőtt írtam: funky, kissé sötét, de vidám/életteli (vivid?) hangzás; 'eklektikus' előadókhoz, pl. System of a Down tökéletes, illetve filmet nézni is talán a legjobb. Én már bejárattam, nem konkrétan kényelmetlen, de azért hosszan hordva passzos.

    EQ nélkül sem feltétlenül rossz, de egy pont után fárasztó (irritáló?) a sok magas.

    Rating: Toss-around wannabe hot-hatch w/ boogie for da feelZ, e.g. Ford Fiesta ST

    iSK HF2010

    Őszintén: összességében a jelenlegi kedvenc, és a mindennapokban is a 'daily driver' (heh), értsd: online beszélgetések, etc. Nagyon kényelmes. A hangzása kellemes, szellős (tág tere van?), nagyon finoman adja vissza a részleteket, és valahogy vidám, élő hatása van. Igazából mindenhez jó, ami könnyed és nem túl komplex, illetve van benne lágyság, pl. Powerwolf, Two Steps from Hell, Thomas Bergensen.

    EQ nélkül sem feltétlenül rossz, de nekem túl csilingelő, világos, viszont akkor sem fárasztó.

    Rating: Soft-top life-style cruiser cabriolet for da dolce vita, e.g. Alfa Brera Spider

    Misc_1: A gyári kábel egy kezelhetetlenűl merev PVC vacak; a széthullott Pio fejesem kábelét már levégtam, és ha találok egy adekvát szakit, akkor átszereltetem vele.

    Misc_2: A megrendelt fejes már a dobozból kivéve hibás volt, a jobb oldala nem szólt. Egy darabig próbálgattam, aztán lefekvés előtt még írtam az eladónak. Másnap reggel kérés várt, hogy küldjek róla videót; én levideóztam, hogy mi szól és mi nem szól, feltettem YT-ra és átküldtem a linket 9 körül; 10 óra előtt pár perccel már kaptam is az SMS-t a DHL-től, hogy nemzetközi csomagom jön, stb. A cseredarab azóta is tökéletesen működik, a hibásat pedig elraktam alkatrésznek tartalékba. Szerintem abszolút korrektek voltak.

    Superlux HD-660

    Ez tetszik a legjobban. Ugyan egyáltalán nem kényelmes hosszú távon, és emellett belőlem előhoz egy klausztrofóbára hajazó érzést egy, max két óra után...DE a legtisztább és leginkább semleges hangzása van az eddigiekből, illetve gyönyörűen követi még a 'legnyúlósabb' hanszerjátékot is, pl. a lassan elnyújtott bőgő itt nagyon szól és nem esik szét; emellett talán a leginkább intim hangzással bír, mint ha hallgatás közben csak a zene lenne, és azt csak a nekem játszanák. Valószínűleg emiatt válik túl nyomasztóvá/fárasztóvá az élmény egy idő után.

    EQ nélkül nem tudom milyen lenne, az EVO-ból kiindulva inkább ugyanúgy vágtam.

    Rating: Purpose-built ultimate driver's car for da road & nothing else, e.g. Ariel Atom (OK, ez teljesen nyitott, de na...)

    [ Szerkesztve ]

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák