Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Den86 #92045 üzenetére

    Az m50x sose lesz kényelmes, talán azért mert túl lapos a párnája, nem emlékszem. Havernak van, ő nemrég vett egy dekoni párnát, azt mondta ég és föld kényelemben (a hangba lehet beleszól hátrányosan, de hát valamit valamiért). A mélyebb párnák amúgy gyakran a magasabb részeket visszafogják, a mélyeket relatív kiemelik, mivel a fül távolabb kerül a drivertől. Ez mesterségesen is előidézhető, ha pl papírzsebkendőt feltekersz és belülről a párna alá teszed (annak levétele nélkül), ha a kényelem növelése a cél, akkor ezt főként hátul érdemes, mert hátul áll el jobban a fül a fej síkjától.

    A mélyvesztés témához annyit, hogy a mélyeket nagyon könnyű megszokni. Ha kiegyensúlyozott fejest hallgatsz, majd felteszel egy mélyben gazdagabbat, akkor oda leszel meg vissza a mélyektől, de ha pár napig csak azt hallgatod, akkor megszokod, elhangolódik az agyad (más lesz a hangfeldolgozás - "belső EQ"), ami addig "baszó volt", ahelyett hiányérzet lesz stbstb. - Teszteld le, hogy egy darabig (pár nap-hét) mélyhiányos hangkeltőt hallgatsz vagy egyáltalán nem hallgatsz semmit és utána újra meghallgatod, hogy visszajöttek e a mélyek. Ha nem, akkor más fejes kellhet.
    A mélymennyiség függ a hangerőtől is. Pl. a DT770 ütős mélyei csak egy bizonyos hangerő fölött jönnek elő és nem is szoktam ehhez hozzászokni, mert mást is hallgatok vele és azt általában alacsonyabb hangerőn.
    Fontos még az illeszkedés. Ha rosszul szigetel a párna, akkor kiszökik a mély. Ezt okozhatja szemüveg szára vagy haj is.
    És igen, függ attól is, hogy miről szól, meg a zenétől is.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák