Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorien

    veterán

    válasz kromatika #94185 üzenetére

    Egy kis kiigazítás: A Sense V1 erősítő vastagabb hangú fejesekkel is jól szól (Final Sonorous III, Philips Fidelio X2, Meze 99 Classics + Yaxi stPad2 párna), de ha valami magascsapott - mint a régi HD650 - akkor valami ordenáré brummogás lesz a végeredmény. :) Az újabb HD650 és HD6XX fejesek már másképp vannak hangolva, több bennük a magas.

    Az akusztikus, klasszikus zene amúgy jogos felvetés, ezekkel még akár a HD559 is jól szólhat(na). Viszont amit az Incognito-féle acid jazz-ből "varázsolt", attól a hátamon is felállt a szőr. Kifejezetten erőtlen hangzás, a basszus feszessége megszűnt, kásás, szemcsés, mosott, élettelen valami lett az amúgy vitalitástól feszülő dalokból. Onnantól nem igazán akartam már semmit sem hallgatni vele. Hál' Istennek beszámították egy Focal-ba (Spirit One S), ami annyira tetszett, hogy a mai napig az utazós fejesem.

    Exodius: A Sense V1 mellett volt sokáig egy OPA2134-es Presenter2 erősítőm is, nyilván a mélytúlsúlyos / magashiányos darabokat inkább arról hallgattam. Meg xDuoo X2 DAP-ról, ami nagyon tiszta, semleges hang EQ nélkül. Érdekes, hogy volt néhány fejes, ami erről jelentősen jobban szólt, mint a nagy láncról. (Shure SRH1440, Audeze EL-8 nyitott, Focal Spirit One S)

    "Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 85.000Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

Új hozzászólás Aktív témák