Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz s4tch #99813 üzenetére

    Rendben, de amikor most bebizonyítod nekem, hogy még a tömeggyártott termékeken is sokkal nagyobb haszonkulcs van, ergo még sokkal olcsóbb az anyagköltség/tervezi költség/előállítási költség mint amit én elsőre gondoltam , ezzel cáfolod azt amit én írtam vagy inkább megerősíted ? Mert szerintem ez egy megerősítés, hiszen akkor most eljutottunk oda, hogy egy maradva a példánál Ant-al megegyező áru termék előállítása még sokkal olcsóbb lett mint én mondjuk elsőre hittem, azaz a realizálható profit rajta még nagyobb mint hittem. Ebben a kontextusban akkor még kevésbé van lehetősége egy kézműves/kisipari megoldásnak árban versenyezni, hiszen a nagyobb gyártók mozgástere az előállítási ár és az eladási ár között még sokkal nagyobb, tehát tud úgy alá árazni, hogy még mindig több profitot realizál, mint egy kisipari megoldás.
    Én nem érzem, hogy ezzel cáfolva lett volna amit én mondtam, nevezetesen, hogy logikailag nem áll meg az, hogy egy kézműves termék magasabb minőséget nyújtson mint egy azzal egy árú nem kézműves termék.
    Érted ez olyan, hogy valószínüleg egy kézműves sör 1000forint/3dl-ért egy magasabb hozzáadott értékű termék, mint egy 200 forintos Arany Ászok. De ugye itt arról beszélünk, hogy egy szintén 1000 forintos NEM kézműves sör vajon tényleg alacsonyabb minőség lesz, mint a kézműves ? Ez a kérdés, nem az, hogy jobb-e egy drágábban előállított hobbyból, kisipari körülmények közt készült megoldás, mint egy 20ezer forintos tescós erősítő. Hanem arról, hogy ha kisiparosként minden alkotóelemhez drágábban jutsz hozzá (mert ez alapvetés, hiszen az ár a volumen miatt csökken a nagy gyártóknál) , akkor ha a végére azonos árú termék épül, akkor hol van a kettő közti különbség ?
    A piac egyszerűen nem így működik, a piac úgy működik, hogy a termékek végsősoron magukat árazzák be. Te ráírhatsz akármit egy adott termékre, ha a termék egészét rosszul ítéled meg a piac azzal áraz, hogy nem lesz eladás. Egy Ant nem azért nem 2 millió, ahogy feljebb is írva lett, mert nem fér ki a cimkére az ár, hanem mert ezért az árért nem piacképes termék. Ha az lenne, 2 millió forint lenne, mert senki nem a saját pénze ellensége. Arról nem is beszélve, hogy ha ez igaz lenne, akkor 7 év lenne az előrendelés, hiszen 2 millió forintig bezáróan értelmetlenné tenné a konkurenciát, hiszen egységnyi pénzért nagyobb értéket vásárolnál.
    De ez láthatóan nem így van. Az Ant jelenlegi ára pont oda van lőve, ahol el még lehet adni , azért kerül annyiba amennyibe. De továbbra is áll az, hogy ennek az eszköznek kilóra többet kell hoznia végeredményben mint egy nagy gyártó termékének, mert még a nagy gyártónak is szúk a piac, értelemszerűen a TMP piaca még sokkal szűkebb. Ergo nagyobb nyereséget kell realizálni / darab, mindezt úgy, hogy az anyagköltsége meg nagyobb mint ha teljesen, centiről centire ugyan ezt mondjuk egy FiiO megépítené, hiszen ő a volumen miatt minden alkatrészéhez jobb áron jut hozzá.

    Ezt az ellentmondást nem fogod tudni feloldani, az Ant-nak a helyzetéből kifolyólag drágábbnak kell lennie úgymond a "neve" miatt , mint ami az objektív értéke. Pusztán azért, mert kicsi a "gyártósor" amin készül.

    De ismétlem : nem állítom azt, hogy ez egy rossz termék. Annyit állítok, hogy drágább mint amit tud, mert drágábbnak kell lennie mint amit tud, ez következik az előállításának körülményeiből. bkercso fluentdac-ja is drágább mint amit tud, mert ha bkercso ugyan azt a profitot szeretné realizálni rajta mint amit most, de nem 10et hanem 1000 darabot épít belőle, akkor alacsonyabb áron jut alkatrészhez ami teljesen = azzal, hogy 1 : ugyan azon az áron értékesítve nagyobb a haszon , 2 : vagy pedig ugyan akkora haszonnal értékesítve alacsonyabb a végfelhasználói ár. Mert módosul a komponensek ára, értelemszerűen ez a fent részletezett két végkimenetelt hozza magával. Ergo ha bkercso saját magával akarna versenyezni, akkor építhetne 1000 darabot és önmaga ára alá tudna lőni, ugyan akkor megtérüléssel. Ezért nehezen elképzelhető az, hogy egy 400ezres Ant valóban versenyzik egy 400ezres ADI-val mondjuk. Mert az ADI birtokolja a volumen előnyét , ami megint azt a két lehetőséget hozza amit pár sorral feljebb kifejtettem.

    Egyszerűen ez nem jön ki.

    [ Szerkesztve ]

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák