Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz lemmy71 #10086 üzenetére

    Na ja, de az önkormányzat megkettyint popón át, ha dzsumbuj van.

    (#10058) Szilágyi84, volt ilyen fajta itt is, hogy is hívják? Kölökkorban a lilás tő emlékeim szerint nem hiba, az alsó ledobódás is neked dolgozik, de tényleg több föld kell. Vannak akik a helyre vetésben hisznek, mondván az átültetéssel is veszít annyit - sokk, alkalmazkodás + pluszmeló - mint amennyi a hátrány az értelemszerűen későbbi, végső helyén való kikeléssel adódik. Előneveléssel azért előbbre vagyunk a legtöbb esetben.

    (#10072) inf3rno, a zaccban mik a hatóanyagok?

    (#10077) Winne, újabban gomba a jellemző mögöttes, de az említett talaj témát is járd körbe. Ha nem is azonnal felejtős, hosszú távon sanszos, hogy ncc1701 szavai jönnek be. Ahogy bejött a harlekin katica is a maga bögölylégy-kategóriájú, hátközépen eszközölt csípési technikájával, ahogy a kullancsok is megmaradnak, etc. etc., így akad búcsúzni valónk is. A felborultság és - ezen fázisában káros - diverzzé, diverzebbé lett állapot miatt a rezisztens fajták száma is drasztikus mértékű csökkenést mutat, tehát megjósolni sem egyszerű mire érdemes váltani. De lehet kezdeni kacsintgatni az eddig délebben honos növények felé például, előbb-utóbb a moszkítók bevonzásához is elérünk és vérhasban/dengi lázban jól meghalunk, persze lassan, de addig is szenvedhetünk még egy kicsit, jó szórakozást.

    (#10081) H-Zol, az előveteményezés jótékony hatásairól még írhatnál.

    (#10082) ncc1701, a polikarbonát üvegházak mennek ma már, bontott üveggel partiban van árilag, viszont készen kapod és tényleg nem rosszak. Ha a tákolás öröme is a rendszer része akkor persze üveg és fa. Hány m2 a fóliátok? A magaságyásoknak milyen előnyeit látjátok? A karalábénak mi bizonyul ott kártevőjének? A választható legjobb irány a saját megtermelés, nem hülyülsz, sőt, most érkeztél meg. ;)

    (#10090) inf3rno, mitől kényes a tiszafa? Kérdezem, nem tudom. Itt van, vígan el, még metszettem is visszafele többször, mert terjed, mint álat. Funkcionális sövénynek tűztövis elég jó.

    (#10101) t72killer, ha étik lennének mehetnének pörköltbe, persze némi éheztetés után, hogy salakanyag nélkül ajánlhassák fel magukat a humán gyomornak. El lehet készíteni jól. Emezekre nincs ötletem és fujj. :( Hogyan nyírod ki őket? Ha vegán lennél és "jó" akkor visszaengednéd őket a természetbe és megbeszélnéd velük, hogy kerüljék el a telkedet. :N Csak hát az élet nem egy mesekönyv.

    (#10102) H-Zol, az ecettel oltás kultúrájával nagy mennyiségű savót lehet előállítani. Egyébként ne alkalmazzuk, ha nem akarjuk elpazarolni az alapanyagot: ecettel 8 rész savó, 2 hasznos rész keletkezik, normális oltóval az arányok is normalizálódnak. Meg egyébként is egy szükségmegoldás, komolytalan. Csak eszembe jutott, hogy erre az esetre pont jó lehet.

    (#10103) t72killer, ne gondold, hogy csak ott brutál, itt is vannak súlyosan fertőzött vidékek, azt elfelejtettem hol, mert nem érint. Egy időben a tojáshéj kiszórása volt a sláger, mondván, a héj élén elhaláloznak, ha át akarnak kúszni rajta - az is csak ha, ugye. Agyam leszakad, hogy a népi okosság nem ismer határokat. Aki tényleg termel és tényleg a konyhakertjéből eszik az érdekes, nem veszi át agyatlanul a hülyeséget.

    Rövid tenyészidejű paradicsomot keresek továbbra is. Meg olyan növényt is ötlet szintjén, ami sorfalként működik, a szelet megfogja. Nőjön gyorsan. Sűrűn rakott olasz nádat vagy egyebet.

Új hozzászólás Aktív témák