Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz fulton #11442 üzenetére

    Rágcsa lesz ez inkább, illetve előbb szűrjük ki ezt, vegyszer csak az utolsó utáni lépés legyen. A hőséget is vedd figyelembe, rágott gyökérzettel lanyhul a működés hatékonysága is/a vízfelvétel, illetve van, hogy a rágott felületen megy be a gomba éppen, aminek amúgy ellenállna. Tehát a probléma gyökere itt a rágcsáló lehet most inkább. Az átültetés jó ötlet, egyéb növények adott helyen való viselkedése mentén idővel fel lehet állítani egy kórtörténetet talajügyileg. Hogy teljes legyen a teszt a jobban teljesítő csemete beszerzési helyéről is ültess egyet az új helyre. Bazírozzunk mindig az önálló ellenállóképességre - ez van, hogy némi áttervezést kíván.
    Olyan már itt is volt, hogy elfogyott a tesztelési kedv egy feneketlen lyukkal szemben. :) Botrányos bohózat.

    (#11441) rasotamas, a határozó gyk. mindegy, merítés legyen. Ami meg megtetszik annak utána jártok részletesebben. Érdemes a gyerkőcöt is bevonni, jól jön a friss látásmód és a közös öröm is nagyobb, ha mindenki beleszólhat az élettér alakításába.
    Tűztövisnél én nem tapasztaltam érdemi szemetelést vagy csak nem tűnik föl. Mindig a növény kiterjedése vonaláig keletkezik hosszú távon televény - a tiszafa alól sem gereblyézem például föl a cucct.
    A termés jó logika, lehet, hogy igaz. Innen nem tudom megítélni, mert mindenhol van minden, kiugró madáraktivitást nem tapasztalok rajta. Az elpusztulást nem tudom értelmezni, vannak sövényfajták behatárolt életintervallummal? Pótolni kell saját sorában, ha gixer adódna, a duplázás helypazarlás szerintem. Az egyébként nem baj, ha beindul egy kicsit a biodiverzitás (madárvonzás akár), annál kevesebb szenvedés lesz a haszonnövényekkel. Sok munka ezekkel nincs az időnkénti igazításon kívül, illetve hát szemlélet kérdése. A túldomesztikált módi sosem szül jót, de van, aki a dzsumbuji káoszban látja meg a szépet. De majd tudjátok ti mi illik oda és milyen gondozási fokot/irányt gondoltok. Veteményesnél a kapával rendben tartott rész és a szalmával takart ugyanúgy szép tud lenni a szemnek, egy kerten is alkalmazható a két módszer, szintén minimális munka ekkora kaliberben.
    Az orgona itt magától szaporodik, inkább irtani - vonalban tartani - kell.

    Az alternatív szőlő jó ötlet. Az időt nem tudod megspórolni. A tartószerkezetet nem kell túlgondolni, az oszlopok legyenek stabilak, a rácsozatnak nem kell gigászi súlyokat viselnie. Bevethető vékony drót, bontott tetőléc akár és nem feltétlenül csak tákolt hangulat tud kikerekedni ezekből sem. Kályhát is lehet 1+ milláért rakatni, de saját kézzel, ingyen összehozni is. Hokedlire felállva egy metszőollóval alulról menedzselhető a történet, de hosszanti vágók is kaphatók fákhoz, szóval ez nem magasság, nem látok igazi akadályt. A nem túl nagyban gondolkodás alatt azt kell érteni, hogy ne féld túl ezt. De laza szövésű nádszövetet is felcsaphatsz és akkor van félárnyékotok vagy amennyi fotont átenged a szövés sűrűsége, kívánalom szerint. Igaz, ez idővel korhad és nem is adják ingyen*, tehát az élő megoldás optimálisabb.
    *Ha van forrás kézzel is szőhető, szintén jó családi program.

    A gyümölcsfák kérdése a szomszédi (v)iszonytól függ kizárólag. Előző helyen volt, hogy elmosta a szamócást a szomszédtelki szennyvíz.
    Szerintem erőltesd ezt a termelést kicsit, aztán ha leszavazódik szezon után is akkor máris előbbre vagytok a kollektív akarat kikristályosításában, én tuti nem hagynám ki ezt a ziccert. De lehet, hogy pont ráérez az asszony az ízére, a sajátnak azért csak nincs párja, addig meg árnyékoló nádból vagy napernyőből, mert előre nem tudni mi hol szeret jobban.

Új hozzászólás Aktív témák