Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz atok666 #14576 üzenetére

    Kis provokáló :DDD

    Igen, valahol az a határ, de ez persze nem egyértelmű. Nyílván itt nincs olyan léc, amit egyértelműen meg kell ugrania a méretnek, de ha valahol meg kellene húzni a határt, az a 4/3 méret - ennél azért a CX lényegesen kisebb, kb. a fele.

    Amúgy inkább azt mondanám, hogy a határ az m4/3 méret és a rendszerhez kapható 1.4-1.8 fényerejű, teljesen nyitva is nagyon jó használható fixek együtt.Tehát nem azért preferálom a 4/3-ot, mert az egy hűdejó szenzorméret, hanem azért, mert ott a szenzor elé tudok tenni jó, fényerős fixeket is.Nem vagyok nagy bokehbuzi, de ha ilyen vagy ilyen buké kijön alkalmanként, azt szeretem (a második képen a háttér egy babakocsi, tehát kissé "impulzív" a bokeh, de a karakterisztikája azért látszik). Vagyis van egy szenzor, van pár számomra elérhető árú 1.8 fix, és a kettő együtt adja azt, ami nekem már elég. A nikon cx-re nincs, és szerintem nem is lesz olyan fényerős üveg, ami ezt tudja, ez már tényleg nem a kis mélységélességről szól.

    Amúgy (ezért biztos megkapom, hogy nagyképű vagyok) megtehetném, hogy fx-et vegyek, bár én most d600/610 helyett d700-at keresnék (a d800 már túl van az ingerküszöbömön). Ha esetleg egy év múlva újra elegem lesz a milcekből, és újra a jó fogást meg egyebeket (fázis af, sok gomb, stb.) fogom keresni, valószínűbb, hogy ff-et veszek, nem apsc-t.

    Most is ezen dilemmáztam, a d7000 eladása kissé hirtelen jött (Johnny Blue-nak mondtam, hogy esetleg eladnám, majd mire magamhoz tértem, már hozta is a vevőt :DDD ), nem gondoltam végig, hogy mit akarok. Bennem volt, hogy veszek egy ff vázat, agyaltam a 600-610-700 trión, aztán két hónap kompaktozás után arra jöttem rá, hogy nem vagyok én akkora fotós, hogy a szenzor korlátozzon, és ff vázzal sem fogok jobb képeket lőni, mint egy kisebb szenzorossal. Úgyhogy a nagy szenzor előnyével (iso, bokeh) szemben a kisebb méretet választottam. Ennyi. De még a pici vívódás ott van valahol, valahányszor felmegyek az oly mintabolt honlapjára, hogy megrendeljem az em-10-et, mindig az van, hogy á, majd holnap :DDD .

    Agyaltam a fujin is, az ugye apsc méret, de az már nem annyira kicsi-könnyű, meg aztán az már tényleg egy jó ff szett ára, és nem szeretném annyira azt a topikot.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák