Új hozzászólás Aktív témák

  • Frigetrus

    senior tag

    Jó régen jelentkeztem már D90-el kapcsolatban. Mióta visszakaptam utoljára a szervizből úgy tűnik nagyrészt jó a fókusz, bár még határozottam nem merem kijelenteni.
    Ellenben észrevettem egy érdekességet, ami lehet, hogy csak nekem újdonság. Idáig úgy tudtam, hogy a D90-el élőkép módban G-s objektív kizárólag nyitott rekesszel lát, azaz ha rekeszelek, akkor a számérték változik, de csak akkor húzza össze a rekeszt, amikor ellövöm a képet, hiába állítok előzőleg is be bármit, akkor is nyitva marad teljesen. Most próbálgattam a gépet az 50-essel, be volt állítva előzőleg egy 5.6-os rekesz, átváltottam élőkép módra, és behúzta 5.6-nak megfelelően. Mondom "wtf?" ennek nem nyitva kellene maradnia? Azt vettem észre, hogy ez 8-9-es rekeszig így megy, utána nem szűkül jobban, hiába állítok mondjuk 11-et vagy 16-ot.
    Ez most bug vagy feature? Nagyon meglepődtem, eddig mindenhol azt olvastam, hogy csak nyitott rekesszel lehet például videózni D90-el, ha G-s obi van rajta.
    Használati útmutató nem ír ilyenről, sőt azt írja, hogy a kiválasztott rekeszértéknek megfelelő mélységélesség nem ellenőrizhető élőkép során.
    Megint egy fura dolog amit a gépem alkot :D Mondjuk ez nagyjából pozitív, hiszen ellenőrizhető a mélységélesség, lehet nagyobb mélységélességgel videózni stb., de nem tudom, hogy normális-e.
    Tapasztalt valaki ilyet? Vagy ennek így kell lennie, és csak félreértelmeztem az irományokat eddig?
    (amúgy ha jól látom a 18-105-el is csinálja, csak ott alig látni a rekesz mozgását)
    Az az igazság, hogy eddig ezt nem figyeltem, mivel nem nagyon használtam élőképet, és videózni se nagyon videóztam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák